28 Mayıs akşamı silahlarınızı ayarlayın’ çağrısı yapan imam açığa alındı

Diyanet İşleri Başkanlığı, Sultangazi Cebeci Camisi’nde imam olarak görev yapan ve hutbe sırasında 28 Mayıs’ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili cemaate silahlanma çağrısında bulunan Murat Gündoğdu’yu açığa aldı.

Sultangazi’de bulunan Cebeci Camisi’nde imam olarak görev yapan Murat Gündoğdu’nun, 19 Mayıs’taki cuma hutbesindeki konuşması sırasında yaptığı silahlanma çağrısı tepki çekmişti.

Gündoğdu’nun sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, “Kardeşim, silahlarınızı hazırlayın. 28 Mayıs akşamı silahlarınızı ayarlayın, benim iki tane silahım ağzına kadar dolu. Hodri meydan. Nedir bu sizden çektiğimiz? 80 yıldır bu ülke sizden ne çekiyor? Ermeni döllerinden ne çekiyor? Bu kadar şehitlerimiz var” ifadelerini kullandığı ortaya çıkmıştı.

DİYANET AÇIĞA ALDI

Alınan bilgiye göre, bazı basın yayın organlarındaki, Sultangazi’de bir camide kaydedildiği iddia edilen görüntülere ilişkin dün soruşturma başlatan başkanlık, soruşturma kapsamında cami imamı Murat Gündoğdu’nun açığa alınmasını kararlaştırdı.