5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınına Seçme ve Seçilme hakkının verilişinin 87.yıl dönümü kutlu olsun

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer yaptığı açıklamada: “5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve aynı zamanda da Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 87.

5-aralik-dunya-kadin-haklari-gunu-ve-turk-kadinina-secme-ve-secilme-hakkinin-verilisinin-87-yil-donumu-kutlu-olsun.jpg

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer yaptığı açıklamada: “5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve aynı zamanda da Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 87. yıl dönümünü kutladı.

Başkan Sezer açıklamasında: “Türkiye; dünyada kadınlara bu hakkı veren ilk devletlerin başında gelmektedir. Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği 1934 yılında Avrupa, Amerika ve Asya’daki birçok ülkede kadınların bu haktan mahrum oldukları unutulmamalıdır. Kadınlar seçilme hakkına; Fransa’da 1944, İtalya’da 1945, Yunanistan’da 1952 ve İsviçre’de ise 1971 yılında kavuşabilmişlerdir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkınının verildiği 1934 yılından günümüze kadar kadınlarımız, eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında başarıyla görev almışlar ve almaya da devam edeceklerdir.

Türk kadını, tarihimizin en eski dönemlerinden, bugüne kadar toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın odağında yer almış, her dönemde fedakârlıkların en yücesini yapmıştır.

Kuşakların yetişmesinde büyük rol üstlenen kadınlarımızın, hayatın her alanında yer aldıkları gibi, seçme ve seçilme hakkı vasıtasıyla siyasetin de içinde yer almaları, ülkenin yönetimi ve geleceği hakkında söz sahibi olmaları en doğal haklarıdır.

Yaşantımız boyunca doğumdan, ölüme her anımızda varlıklarıyla onurlandığımız, desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen kadınlarımızın; Dünya Kadın Hakları Günü’nü ve Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin 86.yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyor, sevginin, şefkatin ve özverinin simgesi olan kadınlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı