9. Eurasia Rail Fuarı 54 ülkeden 7.697 Ziyaretçiyi Ağırlayarak Sektörün Buluşma Noktası Oldu!

Türkiye’nin tek, dünyanın en büyük 3’üncü demiryolu ve hafif raylı sistemler fuarı Eurasia Rail bu yıl TÜYAP Fuar & Kongre Merkezi İstanbul’da gerçekleşti.

9-eurasia-rail-fuari-54-ulkeden-7-697-ziyaretciyi-agirlayarak-sektorun-bulusma-noktasi-oldu.jpg

Türkiye’nin tek, dünyanın en büyük 3’üncü demiryolu ve hafif raylı sistemler fuarı Eurasia Rail bu yıl TÜYAP Fuar & Kongre Merkezi İstanbul’da gerçekleşti. Fuar 16 ülkeden gelen yüzlerce katılımcıyı, binlerce yerli ve yabancı ziyaretçi ile buluşturarak toplamda 54 ülkeden 7.697 ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

Türkiye’nin lider sektörlerinde öncü fuarlar düzenleyen Hyve Group bünyesinde organize edilen “9. Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı – Eurasia Rail” bu yıl 25-27 Kasım tarihleri arasında TÜYAP Fuar & Kongre Merkezi İstanbul’da düzenlendi. Demiryolu sektöründe yaşanan en güncel gelişmelerin değerlendirildiği ve karar vericilerin bir araya geldiği fuarda sektörün nabzı tutuldu.

 

Aselsan, Alstom, Bozankaya, Durmazlar, TÜBİTAK, Bayer, Elsitel, TCDD, TCDD Taşımacılık, TCDD Teknik, Türasaş, Ulaştırma Bakanlığı, UHDGM, Kardemir, Cummins, Uşaklıgil, Elektra Elektronik, On Elektronik, Cryocan, Dirinler, Balkantel, Koluman, Plasser Theurer, Zf Türkiye, Yapı Merkezi İdis, The Greenbrıer Companıes, Cenzin Sp Z.O.O., Armco, Fmc Hıdrolık, Aspilsan, Lınsınger, Tms Tren Bakım Onarım, Nova Power Solutıons, Knorr Bremse, Tsı Seats, Medel Mühendislik, Ingeteam, Mesa Makine ve Viacon gibi 16 ülkenin katılımcı olarak yer aldığı, sektörün yerli ve yabancı önde gelen markalarının yer aldığı fuarda, firmalar öne çıkan ürün ve ürün gruplarını tanıtma fırsatı yakaladı. Ayrıca fuar kapsamında organize edilen Alım Heyeti Programı kapsamında katılımcı ve ziyaretçiler, 29 ülkeden gelen 178 yerli ve yabancı davetli satın almacı ile yeni iş birliklerine imza atma şansı elde ederken, fuar boyunca işlenen birbirinden farklı konferans konularıyla sektör hakkında bilgi sahibi oldular.

 

Üç gün süren fuarda eş zamanlı olarak gerçekleşen etkinlik programında; konferanslar, yuvarlak masa buluşmaları, mega proje sunumları ve atölyeler ile raylı sistemlerdeki teknolojik gelişmeler, altyapı yatırımları, yolcu deneyimi ve güvenlik  gibi sektörde öne çıkan konular ele alındı. Uzman görüşleri, örnek vaka çalışmaları ve sektördeki son gelişmeleri içeren etkinlikler, raylı sistemler sektörünün üst düzey karar vericilerini, departman direktörlerini ve teknoloji uzmanlarını bir araya getirdi. 

 

 

 

 

Eurasia Rail’deki Etkinlikler Ziyaretçilerin İlgi Odağı Oldu

Eurasia Rail Fuarı kapsamında teknoloji odağında etkinlikler gerçekleştirildi. Teknoloji Yazarı M. Serdar Kuzuloğlu ve Teknoloji Yazarı/TV Sunucusu Ahmet Can eşliğinde Fuar ziyaretçileri ve katılımcılar demiryolu sektörüne teknoloji çerçevesinden bakma şansı yakaladılar. Teknoloji Yazarı M. Serdar Kuzuloğlu’nun “Bir Sonraki İstasyon…” başlıklı İlham verici konuşmasını dinlediler. Odağında teknolojiyle bezeli yeni nesil araçların ulaşımı, yerleşimi, kavramları, kültürü ve nihayetinde yaşamın kendisini nasıl değiştirdiği ile ilgili bilgi sahibi oldular. Dünyanın teknoloji ile değil ulaşımla değiştiğini belirten  M. Serdar Kuzuloğlu, “Demiryolu, her açıdan kendine has bir sektör. Kullanıcısı başka, karar vericisi başka, tedarikçisi başka bir yapı. Bu yönden biraz ilaç sektörüne benziyor. Paydaşlarının birbirinden koptuğu sektörlerin sadece kendi alanına odaklanarak potansiyelini ziyan etme riskini gözardı etmeyelim.” dedi ve sözlerine şöyle devam etti: “Bugün anladığımız şekliyle seyahat ve turizm 1800’lerde başlıyor. Sebebi ‘demiryolu’. 1914’te Amerika’dan Çin’e yolculuk ortalama 153 gün sürüyordu. Bugün dünyanın her yerine 1,5 günde ulaşabiliyoruz. İnternetten ‘hızlı’ gönderim birkaç gündü, sonra aynı günde teslimata dönüştü. Bugün dakikalardan söz ediyoruz.”

Sektör profesyonelleri, ulaşımda yeni nesil teknolojiler ve ezber bozan inovasyonlar peşinde olan Teknoloji Yazarı ve TV Sunucusu Ahmet Can eşliğinde Rail Master Class Özel Fuar Turu kapsamında fuar katılımcılarının stantlarını ziyaret ederken firmaların değişen tüketici ihtiyaçlarına cevap olan ürün ve teknolojilerini irdeledi. Katılımcıların ve Ahmet Can'ın firma temsilcilerine yönelttikleri sorularla interaktif bir şekilde gerçekleştirilen etkinlikte, özellikle sektördeki inovatif ürünlerle yerli ve milli üretim teknolojileri hakkında detaylı bilgi sahibi olundu. 

Fuarın ilk gününde “Mobilitenin Geleceği: Çevreci ve Verimli Hareketlilik” paneli T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı iş birliğiyle gerçekleşti. Yerel yönetimleri destekleyen kamu yatırımlarından demiryolu sektöründe enerji verimliliği ve tasarrufuna,  yeşil ve çevreci demiryolu taşımacılığından  Kovid-19 sonrası dönüşen sektöre kadar birçok konunun konuşulduğu panelde T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Dr. Yunus Emre Ayözen, İstanbul Ticaret Üniversitesi Ulaştırma Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ve ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı ve UGES Sektör Başkanı Dr. İbrahim Bekar konuşmacı olarak yer aldı. 

Fuarın ikinci gününde, İklim değişimine dirençli ve sürdürülebilir kentler için raylı sistem omurgasında toplu taşımacılık çözümleri Metro İstanbul Genel Müdürü Özgür Soy moderatörlüğünde gündeme taşındı. Tüm Raylı Sistem İşleticileri Birliği (TÜRSİD) Başkanı Feyzullah Gündoğdu, Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) Üyelik, Pazarlama ve Hizmetler Kıdemli Direktörü Kaan Yıldızgözİstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Daire Başkanı Doç. Dr. Pelin Alpkökin ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan’ın panelist olarak katıldığı oturumda “Akıllı ulaşım politikaları” konuşuldu.

9. Eurasia Rail Fuarı hakkında düşüncelerini paylaşan Fuar Direktörü Semi Benbanaste, “Profesyonel ziyaretçilerin sektörün önde gelen üretici firmalarıyla buluşmasını sağlayan, yenilikleri yakından takip etmelerine fırsat sunan Eurasia Rail, her sene olduğu gibi bu sene de demiryolu sektörü için oldukça verimli bir platform oldu. Üç gün boyunca dünyanın birçok farklı noktasından gelen misafirler ile demiryolu sektöründe gerçekleşen çalışmaları görme ve değerlendirme fırsatını yakaladık. Hyve Group olarak bizler, en trend teknolojileri ve sektörde gerçekleşen yatırımları değerlendirmek amacıyla dünyanın önde gelen sektör temsilcilerini bir araya getiriyoruz,” dedi.

2023 yılında, İstanbul’da, 10. Senesini kutlayacak olan Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı – Eurasia Rail sektörün önemli aktörlerini bir araya getirecek. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı