Akdeniz Belediyesi İle Tarsus Belediyesi Arasında ‘ortak Hizmet Projesi’ Uygulanacak

Akdeniz Belediye Meclisi; yeni yılın ilk toplantısını M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda düzenledi.,

Toplantıda Başkan Gültak, tapuda Akdeniz Belediyesi’ne ait Kulak Mahallesi’nin sahil bölgesindeki her türlü işgal ve engele son verilip Akdeniz ve Tarsus sakinlerinin denize girebilmesi amacıyla Meclis gündemine bir teklif sundu.
Mecliste; dileyen vatandaşların hiçbir işgal veya engelleme olmadan Kulak Mahallesi’nde bulunan sahili kullanıp denize girebilmesi amacıyla, Akdeniz Belediyesi’ne kayıtlı olan taşınmazın 15 yıllık bir süre ile Tarsus Belediyesi’ne tahsis edilmesi konusu görüşüldü. Komşu iki belediye arasında ‘Ortak Hizmet Projesi’ yapılması kaydıyla gündeme gelen teklif, oybirliği ile ilgili komisyonlara sevk edildi.
Meclis Denetim Komisyonu üyeleri seçildi
Akdeniz Belediye Meclisi, 2023 yılı ilk toplantısının açılışında söz alan Başkan Gültak, vatandaşların yeni yılı ile birlikte 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101’inci yıldönümünü kutladı. Yoklamanın ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Bir önceki birleşim tutanak özetinin kabulünden sonra yasa gereği, Meclis’te grubu bulunan AK Parti, CHP ve HDP’li birer meclis üyesinin yer aldığı meclis denetim komisyonu üyelerinin seçimi yapıldı. Gizli yapılan seçim sonucunda denetim komisyonuna Aydın Egin, Salih Akbaş ve Mahmut Dönmez seçildi.
Tarsus Belediye Başkanı Bozdoğan, Meclis’e konuk oldu
Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın da konuk olduğu Meclis toplantısında; Kulak Mahallesi’nde bulunan ve Akdeniz Belediyesi’ne kayıtlı taşınmazlarda vatandaşların rahatlıkla denize girebilmesi için (duş, gölgelik, şezlong, giyinme kabini yapılması) amacıyla Tarsus Belediye Başkanlığı’nca sahil şeridinin düzenlenmesi için yetki verilmesi konusu da görüşüldü. Akdeniz Belediyesi’ne ait toplamda 26 bin 670 metrekarelik alanda komşu iki belediye arasında ‘ortak hizmet projesi’ yapılması kaydıyla ve alanın 15 yıllığına tahsisi ile ilgili konu oybirliği ile komisyonlara sevk edildi.
Bozdoğan; “Tarsusluların denize ulaşabileceği tek yer!”
Konu hakkında bir açıklama yapan Tarsus Belediye Başkanı Bozdoğan; “Maalesef 30 yıldır denize giremiyoruz. Ama çok şükür ki zamanında Kulak Mahallesi’ne bağlı olan bu yerde o zamanlar (1991) Huzurkent Belediyesi bir planlama yapıyor. Bu planlamada da o alanı belediye hizmet alanı olarak belirliyor. Kulak Köyü Tarsus’a bağlı fakat sonrasında 2012 yılında Pergel Yasası ile bu yer Akdeniz Belediyesi’ne devrediliyor. Kamuya açık sahil kısmını rahatlıkla kullanabiliyoruz. Fakat insanlarımız burayı kullanırken, arka tarafta çok çirkin bir yapılaşmaya gidiliyor.
Bu yapılaşmanın diğer tarafında da park ve rekreasyon alanları zaten mevcut. Bunları rahatlıkla yapabiliyoruz ama düşünün bir şezlongu, bir gölgelik, kabin veya duş alınacak yerlerin yapabilmesi için de bu yerin tahsisinin yapılmasını Meclis’ten rica ediyorum. Anlayışı ve iyi niyetinden dolayı da Belediye