Akşener Yeşildağ videosunu Erdoğan’a sordu: 1 milyar dolar senin cebine girmiş

Meral Akşener, Yeşildağ ailesinin en küçüğü Ali Yeşildağ’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili yayınladığı videodaki iddiaları sordu: 1 milyar dolar senin cebine girmiş. Bu iddiaları soruşturman gerekli.

Millet İttifakı liderleri, 14 Mayıs seçimlerine 8 gün kala İstanbul Maltepe’de düzenlenen mitingde buluştu. Mitingde konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener, İktidara yakın Yeşildağ ailesinin en küçük kardeşi Ali Yeşildağ’ın iktidara ve Erdoğan’a yönelik iddialarını ele aldı.

Akşener konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Bir kasetten bahsediliyor. Recep Bey bir kasetten bahsediyorsun da, dün en yakın aile dostunuz, senin başına bir iş gelmesin diye hapse giren Yeşildağ ailesinin bir ferdi kaset yayınladı. O kasette diyor ki Ali Yeşildağ, ‘Antalya Havaalanı, yıl 2007. İşletmesi satışa çıkıyor. Bir firma 5 milyar euro veriyor. Buna karşılık o firmanın dosyasından evrak çalınıyor, yakınlardan birine 3 milyar euroya veriliyor. 1 milyar dolar cebellezi ediliyor. Şimdi bakın, Recep Bey, Recep Bey hazır kaset, video orada. Bu iddiaları soruşturman gerekiyor. Sen Cumhurbaşkanısın. Bize iftira atmak yerine sen bu videoyu bir sorgula. Bu 1 milyar dolar kimin cebine girmiş. Ali Yeşildağ’ın iddiasına göre senin cebine girmiş. Bir de köprüler var. Tüp geçitler var. Havaalanları var. Bunu da söyleyeyim, çok enteresan. Demin saydığım havaalanları, köprüler onlar da 3 milyar dolara yapılacak, 11 dolara yaptırıldı. 5 milyarlık yeri 3 milyara verdiğinde 1 milyar dolar cebellezi imiş. Hesap şu; cebellezi ne kadar oldu? İşte aziz İstanbul. Fatih’in İstanbul’u, Atatürk’ün İstanbul’u, mavi gözlü Bozkurtumuzun İstanbul’u. 14 Mayıs günü cebinizden giden paraların, çocukların geleceğinden giden paraların devam etmesini istiyorsanız ki istemiyorsanız, harama el uzatmayan, hakkında söylenti çıkmamış, dürüstlüğüne hepimizin kefil olduğu 13. Cumhurbaşkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu seçeceksiniz. Tabii burada bulunan kiminin kardeşi, kiminizin validesi, kimisinin ablasına da minnoş bir oy rica ediyorum efendim.”

Ne olmuştu? 

Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Yeşildağ kardeşlerin en küçüğü Ali Yeşildağ dün akşam saatlerinde ‘FETÖ’cü olmakla suçlanan ve iktidara yönelik yayınlar yapan Cevheri Güven’in Youtube kanalında bir video yayınladı. Ali Yeşildağ, 2007’deki Antalya Havalimanı’nın işletme ihalesinde; Çelebi Holding’in dosyasından “evrak çalarak” devre dışı bıraktıklarını ve IC Yatırım Holding’in kazanmasını sağladıklarını belirten Yeşildağ, Erdoğan’ın bu ihale için 1 milyar dolar aldığını iddia etti.

Türk Medya Grubu’nun sahibi iş insanı Zeki Yeşildağ’ ile Hasan Yeşildağ’ın kardeşi olan Ali Yeşildağ, Erdoğan’la ilgili bazı iddialara yer vereceğini söylediği video serisinin devam edeceğini ve Erdoğan’la ilgili başka iddialar da anlatacağını söyledi.

Yeşildağ, ilk videoda, 2007’de işletme hakkının İbrahim Çeçen’in yönetim kurulu başkanı olduğu IC Yatırım Holding ile Almanya merkezli Fraport şirketinin kazandığı Antalya Havalimanı ihalesiyle ilgili iddialar ortaya attı.  Çelebi Holding’de yönetici olan bir tanıdığının kendisine 30 milyon dolar komisyon teklif ederek, iktidar nezdinde ihale konusunda yardımcı olunmasını istediğini söyleyen Yeşildağ, bunun üzerine Erdoğan’ın danışmanlarından Mücahit Arslan’la görüştüğünü ileri sürdü.

Yeşildağ, Arslan’ın da kendisine aynı 30 milyon dolar sözü verdiğini belirterek Çelebi Holding’in ihaleyi almaması için karşı tarafı kendi söyledikleri şekilde yönlendirmesini istediğini söyledi.

Yeşildağ, “Çelebi Holding, Antalya Havalimanı için 4 milyar dolar teklif verdi. 5 milyar dolara kadar çıkacaklardı. Verdikleri ihale dosyasından evrak çalıp, eksik evrak diye Çelebi Holding’i ihaleden eledik. İbrahim Çeçen’e 3 milyar dolara ihale verildi. Aradaki 1 milyar doları Tayyip Abi indirdi” ifadesini kullandı.

“Tayyip abinin en büyük özelliği, paranızı çalıp sonra size kendisini alkışlatmasıdır” diyen Ali Yeşildağ, yaşananların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 3 milyar dolarlık ihaleyi kamuoyuna büyük başarı gibi anlatıp alkış aldığını söyledi.

YEŞİLDAĞ AİLESİNDEN AÇIKLAMA

Ali Yeşildağ’ın iddialarının iftira olduğunu süren Yeşildağ Ailesi şu açıklamayı yaptı:

05-05-2023 tarihinde sosyal medya platformlarında Ali Yeşildağ- 1 ifşaları ismi ile Fetö firarisi Cevheri Güven tarafından YouTube ve Twitter üzerinden hukuka aykırı yalan ve iftira yayını yapılmıştır.

Her şeyden önce Türkiye Cumhuriyeti Devleti 14-05-2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği genel seçimlerine gitmektedir. Bu süreç içerisinde seçimlere etki etmek için TERÖR ÖRGÜTLERİ tarafından çeşitli açıklama, video paylaşımlarının yapıldığı kamuoyunun malumudur. Bu yapılan yayınların tamamı, sabıkalı ve amiyane tabir ile suç makinesi tabir edilecek kişiler seçilerek yapıldığı bilinmektedir.

Ali Yeşildağ, Yeşildağ ailesinin bir ferdi olmakla beraber ailemiz ile hiçbir organik bağı yoktur ve kendisi halen Bursa, Ankara ve İstanbul mahkemelerinden SİLAHLA YAĞMA, YAĞMA, KASTEN ADAM ÖLDÜRME, TASARLAYARAK ADAM ÖLDÜRME, İFTİRA ve buna benzer ağır suçlardan almış olduğu cezalar nedeniyle aranmakta olup şu ana kadar yakalanamadığı bilinmektedir. 1987 yılında Bursa üçüncü ağır ceza mahkemesince kasten adam öldürme suçundan 10 yıl ağır hapis cezasına çarptırılan Ali Yeşildağ’a, 2015 yılında Ankara 12. Ağır ceza mahkemesince tasarlayarak adam öldürme suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Ali Yeşildağ, dört ayrı silahlı gasp ve yağma suçundan ise, toplam 27 yıl 8 ay hapis cezası almış bir hükümlüdür. Kendisi hayatının 17 yılını cezaevlerinde geçirmiş, geri kalan cezalarını çekmemek için FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜNDEN yardım alarak kaçmakta olup diyetini bu video ile ödemeye çalışmaktadır.

Kendisinin yukarıda anlatıldığı üzere, ailemizin şerefine ve haysiyetine halel getirici yaşam tarzı nedeniyle ilişki irtibatının kesilmesi ile beraber senelerdir ailemizin bir kısım fertlerine karşı duymuş olduğu kin ve öfke, kendisini terör örgütlerinin maşası haline getirmiştir.

FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜ üyesi olup halen yurtdışında kaçak olarak yaşayan Cevheri Güven isimli terör örgütü mensubunun Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Sayın CUMHURBAŞKANIMIZ ile ilgili sosyal medyada yapmış olduğu iftira yayınları da kamuoyunun malumudur. Ali Yeşildağ’ın bu örgüt mensubu ile aynı şekilde aynı hareket tarzı ile tamamen yalan ve iftiradan ibaret videoları kamuoyunda algı yaratmaya yönelik olduğu anlaşılmaktadır. Yayınlanan bu videonun yine FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜ iltisaklı olduğu bilinen Erk Acarer ve diğer birçok FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜ iltisaklı hesaplardan peş peşe aynı anda yayınlanması da bunun açık bir göstergesidir.

Tüm bu bilenen gerçekler ışığında, seçim arifesinde ailemiz ve Sayın CUMHURBAŞKANIMIZ ile ilgili TÜRKİYE Cumhuriyeti Devleti SİYASETİNİ VE SEÇİMİNİ dizayn etmeye yönelik FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜ menşeili yalan ve iftira yayımından dolayı derin üzüntü içerisinde olduğumuzu bildirir, yapılan yayın ve yayınlar hakkında her türlü yasal haklarımızı saklı tuttuğumuzu ve gerekli hukuki mekanizmalara başvuracağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.

YEŞİLDAĞLAR KİMDİR?

Ali Yeşildağ 1961 Rize doğumlu. Yeşildağ’ın 1990 yılından itibaren halı saha işletmeciliği, gıda ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren şirketleri olduğu biliniyor.

Ali Yeşildağ, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın cezaevi yıllarındaki koruması Türk Medya Grubu patronu Hasan Yeşildağ ile Zeki Yeşildağ’ın kardeşidir.

Hasan Yeşildağ’ın 1998 yılında Tayyip Erdoğan Pınarhisar cezaevine girdiğinde sahte çek suçundan bilerek içeri girerek 4 ay boyunca Erdoğan’ın korumalığını yaptığı biliniyor.  Kardeşi Zeki Yeşildağ’la birlikte Star, Akşam ve Güneş gazeteleri ve 24 ile 360 televizyonlarının da sahibi.

Hasan Yeşildağ, bir dönem Kasımpaşa ve Rize Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği görevini üstlendi.  AK Parti Yönetim Kurulu Üyeliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği de yaptı.

Yeşildağ ailesi, Sedat Peker’in videolarında da sık sık geçiyordu. (HABER MERKEZİ)