ALİ ERDİNÇ : Kalemin,den… CHPLİ BİZİM GENÇLER..

#CHP Gençlik Kolları’ndan bir grup gencin Haberci Gazetesi’ni protesto etmek maksatlı eylemi oldukça ses getirdi. Ulusal çapta yayın yapan televizyonlara haber konusu oldu. Mersin’in bildik yerel gazetecileri olaya basın özgürlüğü penceresinden bakarak değerlendirmeler yaptılar.

#Görüntüler televizyon ekranına yansıdığı zaman gazete yetkilisinin ve gazete çalışanının yüzündeki boya izleri en dramatik tabloydu. İnsanın aklına hemen protesto etmek ne kadar demokratik bir haksa, böyle bir saldırı en yumuşak ifadeyle barbarlıktır. Kabul edilemez…

#Gençleri protesto eylemine yönelten konuyu irdelemeden önce belirtilmesi gereken önemli bir konu var: CHP’li gençler polis ifadelerinde boyayı atanlardan şikayetçi olmuşlar. Kendilerinin asla böyle bir eyleme başvurmadıklarını, o eylemi gerçekleştirenlerin arkadaşları olmadıklarını bizzat polis kayıtlarına geçirmişlerdir. Esas amaçlarının slogan atarak oturma eylemi yapmak olduğunu ,böyle bir provokasyon olunca da bölgeyi terk ettiklerini ifade etmişler.

#Esas konuya gelince;

#Basın özgürlüğü demek, bir kişiyi ya da kurumu hedef alarak gerçek olmayan, tek taraflı bilgiye dayalı iftira atmak mıdır? Üstelik de bunu, bir konu ya da olaya mahsus değil, düzenli planlı bilerek hedef alarak yapmak, ne basın özgürlüğüne ne de dürüst gazetecilikle tasnif edilemez.

#İşin bir başka boyutu var;

#Haberci Gazetesi geçmişte hepimizin bildiği, tanıdığı, hayatını yerel basına ve matbaa işlerine adamış arkadaşlar tarafından yayınlanırdı. Saygın, objektif habercilik yapan bir niteliği vardı. Şimdiki sahibi şehir dışından birisi, farklı beklentileri olan provokatif yaklaşımlarla bir şeyler elde etmeye çalışmaktadır. Kapalı kapılar arkasında kimlerle ne pazarlıklar yapıldığını bilmediğimiz sanılmasın.

#Gençler durup dururken protesto etmek için gitmediler. Aslında amaç oturarak protesto yapmaktı. İşin içine provokasyon karışınca işin rengi değişti. Ortada hiç fiziki saldırı yok. Olayı abartıp gençleri suçlamasın. Olaylara farklı pencereden bakmak gerekir.

#Son cümle : Basın özgürlüğü diye kimse yalan yanlış iftira boyutlu, aşağılayıcı haber yapma hakkına sahip değildir. Özellikle bunu devamlı yaparak sürekli bir hale getirme anlayışından vazgeçmelidir.

Not: ALİ ERDİNÇ TARAFINDAN KALEME ALINMIŞ TIR