Ardıç’ın gizemi heykeller ile ölümsüzleşti

Karaburun Belediyesi, ilçenin en önemli simgelerinden biri olan Ardıç ağacının yarımada kültüründeki yerini hatırlatmak ve kaynakların verimli kullanımını sağlayarak geri dönüşüm bilincinin yaygınlaştırılmasını sağlamak adına Fikret Doğan’ın eserlerinden oluşan “Ardıç’ın Gizemi Heykel Sergisi”ni Karaburunlular ile buluşturdu.

ardicin-gizemi-heykeller-ile-olumsuzlesti.jpg

Karaburun Belediyesi, ilçenin en önemli simgelerinden biri olan Ardıç ağacının yarımada kültüründeki yerini hatırlatmak ve kaynakların verimli kullanımını sağlayarak geri dönüşüm bilincinin yaygınlaştırılmasını sağlamak adına Fikret Doğan’ın eserlerinden oluşan “Ardıç’ın Gizemi Heykel Sergisi”ni Karaburunlular ile buluşturdu. Plaj Ardıç’ta, ardıç ağacının gölgesinde sergilenen eserler, Karaburunlular’ın büyük beğenisini kazandı.

 

Serginin açılışına katılan Karaburun Belediye Başkanı; ilçenin pek bilinmeyen simgeleri arasında yer alan ardıç ağacının; sivri, sert ve iğneli yapısı sayesinde her türlü iklim koşulunda rahatlıkla yetişebildiğini anımsattı. Ardıç ağacının sağlık sektörü ve ilaç sanayisinin en önemli hammadde kaynakları arasında yer aldığını da anımsatan Erdoğan, “Mordoğan Ardıç sahilindeki denizin dalgaları ile sürüklenmiş ardıç ağacının köklerinden ve dallarından oluşturulan sergimizde, bu ağacın kültürümüzdeki yerini hatırlamak, kaynaklarımızın verimli kullanımını sağlayarak geri dönüşüm bilincinin yaygınlaştırılmasını hedefledik. Ruhumuzu böylesine besleyen sanat etkinliklerimizi daha da artırmayı hedefliyoruz. Ürettiği eserleri ile bu farkındalığa katkı koyan Sayın Fikret Doğan’a bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı