Arkeoloji Enstitüsü ‘Antik Çağ’dan Günümüze Mimari’yi Konuşacak

Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü, webinar serisi ‘Salı Konuşmaları’ devam ediyor.

arkeoloji-enstitusu-antik-cagdan-gunumuze-mimariyi-konusacak.jpg

Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü, webinar serisi ‘Salı Konuşmaları’ devam ediyor. Youtube kanalından canlı yayınlanacak webinarın bu haftaki konusu ‘Antik Çağlarda Mimarlık ve Modern Mimaride Yansımaları’…

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ortaklığında ve Avrupa Birliği’nin desteğiyle hayata geçen Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü, “Salı Konuşmaları” webinar (web tabanlı seminer) serisi ile herkesi arkeolojinin derin ve renkli dünyasına davet ediyor. 

Arkeolojinin tanıtılması ve kültürel mirasın korunması bilincinin kazandırılması amacıyla herkese açık olarak Enstitü’nün Youtube kanalından canlı yayınlanacak etkinlikte, 30 Kasım Salı günü saat 20.00’de ‘Antik Çağlarda Mimarlık ve Modern Mimaride Yansımaları’ konusu masaya yatırılacak. 

Arkeoloji dünyasının önde gelen isimlerinden Prof. Dr. Nevzat Çevik’in moderatörlüğünü yapacağı programa, Prof. Dr. Turgut Saner ve Prof. Dr. Orhan Bingöl konuk oluyor. 

Enstitü projesinin, Türkiye ve Avrupa’dan 430 kültür, sanat, bilim insanının çalışmalarıyla yürütüldüğünü vurgulayan Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bakan Müşaviri Hakan Tanrıöver“Webinar’larla millî kültürümüzün belki de en önemli bileşeni olan tarihimize hep birlikte sahip çıkmak, bu konuda ortak bilince erişmek için bir adım atıyoruz. Amacımız toplumumuzun tüm kesimlerine ulaşmak; Avrupalı ve Türk sanatçıları, kültür ve bilim insanlarını bir araya getirerek ‘kreatif merkez’ oluşturmak” dedi. 

‘Salı Konuşmaları’ uzman konukları ve renkli içerikleriyle her yaştan ve her kesimden izleyiciye ulaşmak için hazırlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Kültürel İrtibat Noktası Koordinatörü Hâle Ural, Enstitü çalışmalarında aktif rol oynayan akademisyenlerin moderatörlüğünde hayata geçen etkinlik için şunları söyledi: “Uzman konukların nitelikli içeriklerle bir araya getirildiği programımızı dijital olanaklardan yararlanarak dünyanın her köşesine ulaştırabilmenin memnuniyetini yaşıyoruz. Salı Konuşmaları, bilim dünyasının birikimini, keyifli bir sohbet ortamında ve renkli konularla herkesin yararlanabileceği bir kültür hizmetine dönüştürecek.”

‘Salı Konuşmaları’, 18 Ocak tarihine kadar arasında her Salı saat 20.00’de Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü’nün Youtube hesabından canlı yayınlanacak. 

 

‘Salı Konuşmaları’ Programı:

Antik Çağlarda Mimarlık ve Modern Mimarideki Yansımaları / 30 Kasım

Türk-İslam Sanatı ve Avrupa Sanatının Karşılaşması / 07 Aralık

Anadolu Masalları ve Mitolojileri / 14 Aralık

Sanat Tarihi ve Arkeoloji Açısından Tıp / 21 Aralık

Antik Dönemlerde Moda, Tasarım ve Kültür Ekonomisine Yansımaları / 28 Aralık

Dünden Bugüne Tiyatro Yapıları ve Kültürü / 4 Ocak

Osmanlı Arkeolojisi / 11 Ocak

Arkeoloji ve Sanat Tarihinde Motifler ve Anlamları / 18 Ocak

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı