Avrupa Atletizm Şampiyonasından 3 Madalya ile Dönüyoruz

Avrupa Atletizm Şampiyonası’nın kapanış gününde gözler  4×100 metre finalindeydi.  Finalde Türkiye, müsabakayı yedincilikle tamamladı. Atletizm Milli takımımız Ülkemizi Başarı ile temsil ederek Madalyalarla Türkiye’ye döndü.

ünih 2022’de Türkiye Milli Takımı, üç madalya çıkardığı Avrupa Şampiyonasında 4×100 metre  finalinde Avrupa yedinciliği elde etti. Emre Zafer Barnes, Jak Ali Harvey, Kayhan Özer ve Ertan Özkan’dan oluşan takım, 1 numaralı kulvarda koştuğu final yarışında 39.20’lik dereceyle yedinci sırayı aldı. Ay-yıldızlı ekip, böylece puan sıralamasında Türkiye’nin hanesine iki puan yazdırdı.

Son gün yapılan erkekler 10,000 metre finalinde ise Aras Kaya istediği sonucu alamadı. Aras, 26 atletin yarıştığı finalde ilk yarıyı önde geçerken, 7000 metreden sonra geriledi ve finişe 28:23.77’lik derecesiyle 16. sırada geldi.

Türkiye, şampiyonayı Yasemin Can’ın bir altın, bir gümüş, Yasmani Copello’nun da bir bronzu olmak üzere toplamda üç madalyayla alarak Şampiyonayı 16. sırada Tamamladı.