Bahçeli Elbistan’da depremzedeleri azarladı: Sessizlik olacak, indirin şunları

MHP lideri Bahçeli’nin, Erdoğan’la birlikte gittiği Elbistan’da kurulan AFAD’ın konteyner kentte depremzedeleri azarladığı görüntüler gündem oldu: Sabote etmeye hakkınız yok, dağılın gitsin…

 Tribünlerden yükselen ‘Hükümet istifa’ sloganına ilk ve en sert tepkiyi gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu defa ikinci Maraş depreminin merkez üssü Elbistan’da depremzedeleri azarladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la birlikte deprem bölgelerini ziyaret eden Bahçeli, Elbistan’da AFAD’ın kurduğu konteyner kentte inceleme yaptı.

Twitter’da dolaşıma giren videoya göre konteynerin önündeki depremzedelerle görüşen Bahçeli, ‘Elbistan il olsun’ sloganı atılınca sinirlendi.

 

MHP lideri, “Acımızın olduğu böyle bir günde, böyle sloganlarla sayın cumhurbaşkanımızın ve diğer yetkililerin burayı ziyaretini sabote etmeye hakkınız yok. Sessizlik olacak. Dağılın gitsin, indirin şunları” diye bağırarak ortamı terk etti.

BİZ CUMHURBAŞKANIMIZA 2009’DA YAPACAĞIMIZI YAPTIK…

Olayın yine sosyal medyada yayılan başka videosunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile AK Partili Mahir Ünal da Bahçeli’nin hemen arkasında görülüyor. Bahçeli’nin azarlamasının hemen ardından bir depremzede “Sayın Devlet bey, biz 2009’da Cumhurbaşkanımıza yaptık yapacağımızı. Memleket bitti. Halk göçüyor, göçüyor. Biz onun için çabalıyoruz, yoksa memleketimizi seviyoruz” diyerek tepki gösteriyor.

Bahçeli ayrıldıktan sonra Soylu ile Ünal, depremzedeleri sakinleştirmeye çalışıyor. Ünal, “Yapmayın. Ya bakın ben sizin milletvekilinizim. Lütfen, Elbistan’a bunu yapmayın” diyor, ancak depremzedeler “Elbistan il olsun” sloganı atmayı sürdürüyor.