Başarılı Bir Başkan…  Neşet Tarhan…

Ahmet Koktay

Başarılı Bir Başkan…  Neşet Tarhan..
1950 Adana Ceyhan a bağlı Mustafabeyli köyünde doğan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan

Ziraat Yüksek Mühendisi olarak mezun olduktan sonra Adana İktisadi Ticari İlimler Akademisinde “Türkiye de Tarımsal kooperatifçilik” konuşunda işletme alanında yüksek lisansını tamamlamıştı.

Köyişleri bakanlığında ,Danışmanlık Genel müdürlük gibi üst kademelerde görevlerde bulunmuştur.

Hep ileriyi düşünen Yeni ufukları arayan topluma, halkına, ülkesine en iyi şekilde başarıyla hizmet etmeyi kendine ilke edinen.

Neşet Tarhan 1980 – 2004 yılları arasında Büyükşehir ve Yenişehir Belediyelerinde Teknik Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunarak, Mersin halkına başarılı bir şekilde faydalı olmuştur.

Belediyecilik başarılarının yanında bir spor sevdalısı olarak ta Mersin İdman Yurdu Belediye spor ve Hal spor kulüplerde çeşitli kademelerde başarılı hizmetleri olmuştur.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan; Belediyecilik alanında işin mutfağından yetişmiş Belediyecilik hamuruyla yoğrulmuş, beyefendi dürüst, beceri çalışkanlığı ve başarılarıyla Mersin’lilerin vede özellikle Mezitli halkının sevgisini ve takdirlerini kazanmış bir kişi olarak.

2014 yerel seçimlerinde CHP adayı olarak % 44 civarında oy alarak Mezitli Belediye Başkanı oldu..

Başkanlığı döneminde yaptığı hizmetleri ortaya koyduğu gerçek projeler sayesinde 2019 yerel seçimlerinde Mezitli de Bir ilki Gerçekleştirerek Tekrar CHP adayı olarak girdiği yarışta mezitli tarihinin en çok oyunu % 57 gibi bir oyla yeniden başkan seçilmiştir..
Neşet Tarhan Mezitli ve Mezitli halkı için ” Mutlu Mezitli” sloganı ile başarılı bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir..

Başkan Tarhan uluslararası ve ulusal pek çok platformda Mezitli’yi başarıyla gururla temsil etmektedir.. Ulusal ve yerel medyada çeşitli Gazete ve dergilerde Belediyecilik üzerine çok sayıda yazıları yayınlanmıştır. Çeşitli kurum kuruluş ve derneklerden başarılı çalışmaları ve yaptığı hizmetlerden dolayı çok sayıda ödüle layık görülmüştür.

Başkan Tarhan’ın en anlamlı ödülü ise 2018 yılında Çin de düzenlenen bir yarışmada “Kadın üretici pazarları” projesi ile 66 ülke, 193 şehir ve 273 yerel yönetimler arasında wuhan- Milano-Guadalarja ve New York Belediyeleriyle birlikte ödül alan tek Türk Belediye Başkanı olarak Mersin Belediyecilik tarihindeki yerini almıştır.

Belediyeciliğin mutfağından yetişmiş çalışkanlığı dürüstlüğü becerisi ve başarılarıyla bu günkü başkanlık makamına ulaşmış biri olarak Neşet Tarhan Mezitli’de halkın sevgilisi üreten kadınların umudu haline gelmiş. Mezitli’den Mersine her kesim tarafından takdirle karşılanan bir başkan..