Bedrettin gündeş tahliye edildi

Mersin’de terör örgütü PKK/KCK soruşturması kapsamında, 9 ay önce gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak Ereğli cezaevine gönderilen Gündeş,in 2.ağır ceza mahkemesinde duruşması yapıldı.

Öğleden önce Mahkeme heyetine kendini savunan Gündeş, yaklaşık bir buçuk saat süren savunmasında üzerine atılı suçları kabul etmedi. Mahkeme heyetinin şahitleri dinlediği duruşmanın ilk celsesinde Avukat Bilgin Yeşilboğaz, Müvekkili Gündeş’in suçsuzluğunu savundu ve tahliyesini istedi. Mahkeme Başkanı duruşmayı öğleden sonraya tatil etti.
Öğleden sonraki celsede iddia makamı savcılığın görüşü istendi. Savcı, Gündeşin tutukluluk halinin devamını istedi.
Heyet Başkanı Hakim, savunma avukatı Bilgin Yeşilboğaz’a tekrar söz verdi. Bilgin, Gündeş’in yargılanmasına söz konusu hiç bir sübut delilin dosyada bulunmadığına dikkat çekerek yeniden tahliye isteminde bulundu.
Savcılık mütalaası karşısında bu kez Gündeş’in diğer Avukatı Mert Avcı, yaklaşık bir saat süren konuşmasında, gizli tanık ifadeleri ve iddia makamının hazırladığı iddianame üzerine, savunma yaptı.
Mahkeme başkanı 30 dakika ara verdiği duruşmada kararın açıklamasına geçildi. Mahkeme Gündeşin tahliyesine karar verdi.
Karar, duruşmayı izleyenler arasında sevinçle karşılandı.
Duruşmayı, çok sayıda avukat, parti il ve ilçe başkanları, gazeteciler, sivil toplum örgütleri başkan ve yöneticileri ile ailesi, çocukları takip etti.