Başkan Tarhan ve birim müdürleri sebze ve meyve atıklarını topladı

Mezitli Belediyesi ve gönüllüler tarafından tarımsal destek amacıyla kompost üretimine takım elbiseli kravatlı destek geldi. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve birim müdürleri semt pazarının dağılmasının ardından alana giderek gönüllülerle birlikte sebze ve meyve atıklarını topladı. İşyerinden çıkarak Pazar alanına gelen birim müdürlerinin takım elbiseli ve kravatlı görüntüsü ilginç görüntülerin oluşmasına yol açtı.

 

Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Şükrü Güneş tarafından Mezitli Belediyesi Birim Müdürleri kompost üretim süreciyle ilgili bilgiler aktarmasının ardından ellerine kürek ve tırmıkları alarak atıkları toplayıp torbalara doldurdu. Başkan Tarhan da eşi Sembol Tarhan’la birlikte atık toplanmasına yardım etti.

Bir restoran zinciri çalışanları da atık toplama sürecine katılarak destek verdi. Atıkların toplanmasının ardından bir araya gelerek artık geleneksel hale gelen kompost toplama yemini hep bir ağızdan tekrarlandı. Yeminde, Kayseri ve ilçelerine atık toplama faaliyetine katılma çağrısı yapıldı.

Her akşam semt pazarlarına giderek Mezitli Belediyesi çalışanlarına ve gönüllülere teşekkür eden Başkan Tarhan, “6 aydır yılmadan, yorulmadan her akşam pazar yerlerine gelerek atıkları topluyorlar, daha sonra Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün ürettiği dal atıkları ile karıştırılarak kompost haline getiriliyor. Son derece özveri ve emek isteyen bir iş.

Bu özveri ve emek tüm Türkiye’ye örnek olmuş durumda. Pazar alanlarımızdaki tüm geri dönüşebilir atıkları ayrıştırarak dönüşüme ve çevre temizliğine destek sağlıyoruz