Brieflyart 16 Mart-21 Nisan 2023 tarihleri arasında Ali Atmaca'nın'nun “Opus 39" adlı kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor.

Brieflyart 16 Mart-21 Nisan 2023 tarihleri arasında Ali Atmaca’nın’nun “Opus 39” adlı kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor.

brieflyart-16-mart-21-nisan-2023-tarihleri-arasinda-ali-atmacaninnun-opus-39-adli-kisisel-sergisine-ev-sahipligi-yapiyor.jpg

Brieflyart 16 Mart-21 Nisan 2023 tarihleri arasında Ali Atmaca’nın’nun “Opus 39” adlı kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Bodrum’da yaşayan Ali Atmaca bu sergi vesilesiyle de uzun yıllardan sonra ilk kez İstanbul’a gelerek koleksiyonerlerle ve sanatseverlerle buluşacak.

Brieflyart Galeri 16 Mart – 21 Nisan 2023 tarihleri arasında Ali Atmaca’nın “Opus 39” başlıklı sergisine ev sahipliği yapıyor. Küratörlüğünü Nilgün Yükselin yaptığı sergide Atmaca, müziğin ritmini resimle buluşturuyor. Çizgilerin içinden çıkarak boşlukta devinen müzisyen göndermeleri, boşluğun çoğalıp figürün yitişiyle görüntünün sese dönüşmesine işaret ediyor.

Mimari mekânla bizzat resmin mekanının birleştiği sergi, aynı zamanda boşluğun irdelenmesine de dönüşüyor. Mekânı dolduran yapıt, yapıtı dolduran renk, çizgi, form; mekanda bedenin; yapıtta gözün devinimi için kalan boşluk ve boşluğu saran ses, sonsuzda yankılanan bir espasa dönüşüyor.

Atmaca’nın üretiminde hep var olagelen müziksel tavır, bu kez sanatsal kariyerinin uğraklarından müzisyenlerle birleşerek yeni bir sentezin oraya çıkmasını sağlıyor. Yapıtlar, sadece temsili olanı değil, renk ve formla bütünleşen ezgiyi; sesin, görüntüyle ifade edilişini pür bir dille aktarırken izleyiciyi sanatçının müzikle devinimine de ortak ediyor.

Bu sergi için hazırlanan ve tüm işlerin yer aldığı katalogda Nilgün Yüksel’in yazısı da yer alıyor.

Brieflyart’ta 16 Mart 2023’te açılacak olan sergi,  Salı- Cumartesi günleri saat 10:00 – 18:00 Pazar günleri 13:00  – 18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı