BÜYÜK YIKIM… Diyarbakır ve Malatya’da birçok bina yıkıldı.

Mehmet Sıddık Koktay
Takip Haber Diyarbakır
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem saat 4.17’de, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşti.
7,4 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikte oldu.
Deprem Mersin, Diyarbakır, Adıyaman olmak üzere birçok ilde hissedildi. Adıyaman’da çok sayıda binanın yıkıldığı bilgisi geldi.
04.43: Gaziantep Valisi Davut Gül, “Deprem ilimizde de şiddetli hissedilmiştir. Lütfen panik yapmadan dışarıda bekleyelim. Araçlarla yola çıkmayalım. Ana yolları boş bırakalım. Telefonları meşgul etmeyelim. Geçmiş olsun” açıklamasında bulundu.
Prof. Şükrü Ersoy CNN TÜRK yaptığı açıklamada, “Sığ bir deprem olması geniş bir alana yayılmasına neden olmuştur. Burası bir deprem bölgesi. Yıkım fazla olabilir. Mardin’de Hatay’da dahi çok şiddetli hissedilmiş. Geniş bir alanda hissedildiğin göre depremin merkez üssünde yıkım çok fazla olabilir. 7,4 Kocaeli depremi gibi bir deprem demektir. O bölge için beklenebilecek en büyük depremlerden bir tanesi.” ifadelerini kullandı.
Malatya’da yaşayan gazeteci Burak Altun, ” Tüm devlet büyüklerimizi Malatya’ya yardıma davet ediyorum. Büyük yıkım oldu, Malatya komple yıkıldı.” dedi.