CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’a destek olmak için Sevenleri Meydan,sığmadı.

Dokunulmazlığı kaldırılmak istenen CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’a destek olmak için CHP Mersin İl Başkanlığı önünde basın açıklaması yapıldı.

CHP il binası önünde gerçekleşen basın açıklamasına; Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiği, Alpay Antmen, Cengiz Gökçel ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulutay da katıldığı Ali Mahir Başarır’ın yanındayız adlı basın açıklamasına katıldılar. “Hak hukuk adalet” ve “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek”, “Mersin burada vekilinin yanında” halkın sloganlarıyla devam etti.

Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel “Bugün sadece Ali Mahir Başarır ve Lütfü Türkkan için dokunulmazlık fezlekesi Meclis’e geliyorsa bunun anlamı var. Demokrasi mücadelesinden geri durmamızı istiyorlar. Sizin feriştahınız gelsin bizi asla geri adım attıramazsınız. Bizim ne feda edecek ülkemiz var ne demokrasimiz var ne de Ali Mahir Başarır’ımız var. Biz kimseyi feda etmeyiz, sana teslim etmeyiz” dedi

Antmen; “Bir adım geri durursak namerdiz, alçağız”

Mersin Milletvekili Alpay Antmen: Saray değil feriştahı gelse bizi durduramaz. Ne bildiğimiz yoldan, ne haktan, ne hukuktan döneriz. Saray biliyor gidecek. Giderken de gündemi değiştirmeye çalışıyor. Sözde halka, CHP’ye korku vermeye çalışıyor. Ali Mahir Başarır haksızlığa susmadığı için hedef tahtasına koyuluyor. Dün nasıl FETÖ’cü Zekeriya Öz’e araba tahsis ederken yaptığı gibi yargıya selam çakıp bugün de yargıya diyor ki istediğinizi yapın siz benim yargımsınız, size kim yan bakarsa onun defterini dürerim. Hayır yapamazsın, yapamayacaksın, izin vermeyeceğiz. Bir adım geri durursak namerdiz, alçağız. Ne olursa olsun doğru bildiğimizi söyleyeceğiz, Ali Mahir’in arkasında kale gibi duracağız. Saray çökene kadar yolumuzdan dönmeyeceğiz. Yolumuz cumhuriyet yolu, yolumuz CHP yoludur. İktidarı Saray’dan alıp halka vereceğiz.

Başarır “Evet birileri dokunulmazlığımı kaldıracakmış Mecliste söylediğin cümleyle başlamak istiyorum. Kaldırmazsanız namertsiniz alçaksınız. Sizden korkan bir milim eğilen, bir milim geriye gidene yazıklar olsun. Çünkü biz namusumuzla yaşadık. Bakın yanımda kim var? Seksen yıldır emeğiyle yaşamış bizi büyütmüş, tek bir haram lokma yedirmemiş, baban var. Abdullah Başarır ve ben buradan yüz metre ileride bir dairede yaşıyorum. Bu baba ne bana telefon açıp bir gün sabah oğlum paraları sıfırladın mı diye sordu nede ben çocuklarıma sordum. Şükürler olsun. Ne beş milyon dolarlık rüşvet sözleşmesi yapan milletvekili olduk ve de yüz seksen milyon dolarlık eşimizle kirli bir servet edinip bunu paylaşamaz duruma geldik. Bizim evimizden ayakkabı kutuları çıkmadı biz bu ilde bakanlık yapıp beş milyonluk saat takan milletvekillerinden almadık” diye konuştu.

“Sen benim dokunulmazlığımla uğraşma ben tertemiz bir adamım”

CHP’li Başarır sözlerine; AKP’li Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz ve MHP lideri Bahçeli yüklenen Başarır, “O benim dokunulmazlığım için Saray’a giden Devlet Bahçeli sen kaç milletvekili çıkartacaksın biliyor musun, sıfır, sıfır, sıfır. Sen benim dokunulmazlığımla uğraşma ben tertemiz bir adamım. Ben insanlar yaşasın diye mücadele veriyorum. Sen insanlar ölsün diye vekillik yapan Mersin Milletvekiline bak. Onu yargıya teslim et. Eğer sen şerefinle haysiyetinle etmezsen dört ay kaldı. Onu bu yargı, ülke, tarih Sinan’ın evlatları yargılayacak. Anayasa Komisyonu Üyesi AKP Mersin Milletvekili, benim dokunulmazlığım kalksın diye el kaldıran o kadın Zeynep Gül Yılmaz, iki polise “şerefsiz” dedi. O iki polis iki yıldır açıkta. Ne iş yapıyor biliyor musunuz? Çocuklarını okutabilmek için bugün boyacılık yapıyor. Zeynep Gül Yılmaz o da Saray’a yağcılık yapıyor. Ben demişim ki adalet için bir mahkemeye “Yazıklar olsun, yazıklar olsun, yazıklar olsun” demişim. Ben bundan yargılanıyorum. Ama Türk Polisine şerefsiz diyen Zeynep Gül Yılmaz benim dokunulmazlığım için el kaldırıyor. Size de adaletinize de yazıklar olsun. Ona soruşturma yapmayan savcılara da yazıklar olsun” diye konuştu.

Ali Mahir Başarır “Mersin’imizin şehidi var. Kardeşim, evladımız Selçuk Kurda, ailesine, ülkemize, Mersin’e Allah’tan rahmet diliyorum. Buradan çıkacağız hep beraber Muğdat Camii’nde şehidimizi son yolculuğuna uğurlayacağız. Allah rahmet eylesin” dedi.