CHP’li başkandan Ankara’ya Pamukluk Barajı çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Belediyeler baraj yapsın” dedi ama Mersin’de DSİ’nin 2011 yılında temelini attığı, dönemin bakanı Veysel Eroğlu’nun 2013’te biteceğini açıkladığı baraj hala faaliyete alınmadı. Mersin Büyükşehir Belediyesi 2016’dan beri barajdan Mersin’e isale hattı yapmak için lobi yapıyor ama Ankara adım atmıyor

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 2013 yılında tamamlanması gereken Pamukluk Barajının aradan geçen 10 yıla rağmen hala faaliyete alınmadığını söyledi. Barajdan Mersin’e su sağlanması için ilgili bakanlıklarla görüşmeler yaptıklarını ancak Ankara’dan 4 yıldır hiçbir adım atılmadığını vurgulayan Seçer, kuraklık nedeniyle, Berdan Barajının suyunun Mersin’e yetmeyebileceği uyarısında bulundu. Seçer, “Su Değerli. Dedim ki bir isale hattını yapalım Mersin’e. Hem Mersin’e daha ucuz su sağlayalım, hem bir kuraklık durumunda Berdan Barajı bir yandan Pamukluk Barajı bir yandan memleketimin hiçbir su sorunu olmasın. Şu ana kadar yapılmadı. Artık dört ay sonrayı bekleyeceğiz. Yeni Sayın Cumhurbaşkanını arayacağız, bakanı arayacağız. Şu Mersin’e bir bakın diyeceğiz arkadaş” ifadelerini kullandı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediye tarafından Tarsus’a bağlı Pirömerli Mahallesinde bu yıl ilki düzenlenen ve çevre köylerden üreticilerin de katılımıyla gerçekleştirilen Nergis Festivalinin açılışına katıldı.
Tarımda güzel işler yaptıklarını ifade eden Seçer, “Toprak en helal kazancın olduğu yerdir. Çiftçilerin ne kadar eziyet çektiğini, meşakkat çektiğini anlatmama gerek yok. Biz de özellikle kadın üreticilerimizi, kadınlarımızı desteklemek istiyoruz. Buradaki nergis üretimine destek vermemizin nedeni de bu, lavanta üretimine destek vermemizin nedeni bu, Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim Projesi kapsamında özellikle kadın üreticilerimize yaptığımız desteğin nedeni bu, dağıttığımız fide fidanın, yaptığımız tüm desteklerin nedeni bu” dedi.

KÖYLERİN DİBİNDE BARAJ VAR, SU YOK

Festivalin yapıldığı Çap bölgesinde Pirömerli, Kalkıktaşı, Belen, Dorak, Böğrüeğri, Boztepe ve Tepetaşpınar köyleri olduğunu kaydeden Seçer, “Burada önemli bir yatırım var; Pamukluk Barajı. 2013 yılında hizmete açılacaktı. Ben bugün gibi hatırlıyorum. 2013 yılında ben parlamentoda Mersin milletvekiliydim. 2013’te bu baraj devreye girecekti. 2023 yılı henüz faaliyete girmedi. 10 yıl bir gecikme var. ‘Bu konuyu neden açtın’ diye aklınıza gelebilir. Az önce muhtarlarımızla görüştüm; ‘bana söyleyin en önemli sorununuz nedir, bana anlatın ki yardımcı olayım’ dedim. ‘Biz daha fazla üretim yapmak istiyoruz ama bize su lazım. Barajın göbeğindeyiz ama baraj suyundan faydalanamıyoruz’ dediler. Şimdi böyle bir sıkıntılı durum var” dedi.

“BİZ DE YENİ CUMHURBAŞKANINI BEKLERİZ

Seçimlerden partisi CHP’nin galip çıkması durumunda bölgenin bu tür sorunlarının hızla çözüleceğini kaydeden Seçer şunları söyledi:
“Bakın, kışın geleceği yok. Buradan bir uyarı yapayım. Dün bir uyarı aldık Sayın cumhurbaşkanından. Uyarıyı gördük. Haklı Sayın Cumhurbaşkanı. Ben iki gün önce İstanbul’daydım. Torosların üzerinden geçiyoruz, bir damla kar göremedim. Kar olmayınca yazın alarm demektir, su sıkıntısı demektir. Tarsus Berdan Barajı tüm memleketi besliyor. Pamukluk Barajı 10 yıl önce açılacaktı, henüz hizmete alınmadı. Buranın Mersin’in suyunu sağlaması için 2016 yılında da Mersin Büyükşehir Belediyesi ile DSİ arasında isale hattı ve içme suyu arıtma tesisi yapımına ilişkin bir protokol yapılmış ama bir metre isale hattı yapılmamış. Bir tesisin hiçbir müştemilatı yapılmamış. Ama dün cumhurbaşkanı bizi uyardı, belediyeler dedi baraj yapsın. Şimdi düşündüm ben baraj yapmasına yaparım ama o zaman DSİ ne iş yapar, DSİ ne iş yapar? Eğer Pirömerli yolunu DSİ yapıyorsa ben de o barajı yapayım. Ama bu yolu ben yapıyorum. Benim görev alanım işim bu. Gayet iyi bir uyarı ama bizim barajımız var, baraja ihtiyacımız yok ama buradan da tekrar duyurmak istiyorum, Çünkü çok çabaladım. Bakın su yetmiyor. Pirömerli, Kalkıktaşı, benden tarım yapmak için yardım istiyor. Sulama yapmak istiyorum diyor. Su Değerli. Dedim ki bu isale hattını yapalım Mersin’e. Hem Mersin’e daha ucuz su sağlayalım, hem bir kuraklık durumunda Berdan Barajı bir yandan Pamukluk Barajı bir yandan memleketimin hiçbir su sorunu olmasın. Şu ana kadar yapılmadı. Sayın Bakana da rica ettim Bu konuyu geçtiğimiz yıl, yine bir adım atılmadı. Artık dört ay sonrayı bekleyeceğiz. Yeni Sayın cumhurbaşkanını arayacağız, bakanı arayacağız. Şu Mersin’e bir bakın diyeceğiz arkadaş.”

“BANA OY VERMEYEN DE BU DÖNEM VERİR”

31 Mart 2019’da seçildiğini, 8 Nisan 2019’da da mazbatasını alarak göreve başladığını kaydeden Seçer, o tarihten itibaren parti rozetini bir kenara bırakıp herkesin başkanı olduğunu vurguladı.
Seçer, “Bir sene sonra yaklaşık yerel seçim gelir, o zaman deriz ki, partimiz aday gösterir, Allah nasip eder, sağlığımıza bir halel gelmez, tekrar biz bu işe gönül koyduk, devam etmek istiyoruz’ deriz, çıkarız. Yine bu partinin belediye başkanı olarak vatandaşımızın oyunu isteriz ama orda da bir değişiklik olur. Çünkü bu halk bana beş yıllık bir vize verdi. Bu kentte yaşayan her iki kişiden biri bana güvendi, inandı. Eğer bu beş yıllık süre içerisinde vatandaşıma hizmet etmişsem, çiftçinin sesini duymuşsam, hastanın ahını duymuşsam vahını duymuşsam, karnı aç olanın sızısını duymuşsam, yolunu yapmışsam, suyunu getirmişsem her şeyi bir tarafa bıraktık, maddiyatı bu tarafa bıraktık, kalbimi açmışsam, bana daha önce oy vermeyen de AK Partili olan da MHP’li olan da emin olun bana oy verir, vallahi verir, Niye vermesin? İnsanlar hizmet bekliyor, samimiyet bekliyor, saygı bekliyor, sevgi bekliyor, Neyi paylaşamıyoruz? Size soruyorum. Bu vatanı benden daha hala kim sevebilir? Ben bu ülkenin evladıyım. Hangi birimiz ülkemize, vatanımıza, vatandaşımıza bir zarar gelsin ister, hangi ülkesini seven bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Helal süt emmiş bir vatandaşı. Ülkeye zarar ziyan edilsin, ülke bölünsün parçalansın, Mustafa Kemal Atatürk’ün bize kurduğu cumhuriyet paramparça olsun ortadan kalksın ister mi? Ben istemem. Onun için çalışıyoruz zaten onun için birlik beraberlik diyoruz” ifadelerini kullandı.