Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Burhan Çaçan için taziye mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Vefat haberini aldığımız, Türk halk müziğinin değerli isimlerinden Burhan Çaçan’a Allah’tan rahmet diliyor; ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı dileklerimi iletiyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hayatını kaybeden Türk halk müziği sanatçısı Burhan Çaçan için taziye mesajı paylaştı.

Erdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Vefat haberini aldığımız, Türk halk müziğinin değerli isimlerinden Burhan Çaçan’a Allah’tan rahmet diliyor; ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı dileklerimi iletiyorum.”

BURHAN ÇAÇAN KİMDİR?

 

Usta sanatçı Burhan Çaçan, 17 Ekim 1960 tarihinde Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde dünyaya geldi. Burhan Çaçan, 1978 yılında TRT Erzurum Radyosunun yarışması olan amatör sesleri kazandı. Yarışmanın sonrasında Ankara’ya sonra da İstanbul’a gelen Burhan Çaçan, ilk albümünü 1981 yılında çıkardı. Usta sanatçı Burhan Çaçan; Sefa Geldin, Ben Yarime Neler Alayım,İpek Mendil, Memik Oğlan, Ayaz Geceler, Yağ Yağmur ve Vurun Dalgalar isimli albümleri müzik dünyasının sevilen isimleri arasında yerini aldı.

Çaçan, 62 yaşında Florya’daki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.