Davutoğlu; Durun, Haddinizi bilin

Gelecek Partisi 26. İl Başkanları toplantısını son günlerde çeşitli kesimlerce kamuoyuyla paylaşılan yolsuzluk iddiaları gündemiyle gerçekleştirdi. Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’nun konuşmasıyla başlayan  toplantıya Genel merkez yöneticileri ve il başkanları yoğun katılım gösterdi.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğl sık sık alkışlarla kesilen coşkulu konuşması esnasında Doğal gaza yüzde 20,4 ve elektriğe de yüzde 20 yeniden zam gelmesine  ”Ya arkadaş, bir hafta bari bekleyin insanlar Zafer Haftası’nın sevincini yaşasın. Bu millete bu sevinci haram etti bu iktidar. Bu öyle yüzde 20’lik bir zam diye geçiştirilemez’’ şeklindeki ifadelerle tepki gösterdi ve gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Doğal gaz ve elektirik zamları ile beraber Sedat Peker’in sosyal medya hesabından yayınladığı ‘rüşvet ağı’ iddialarına ilişkin de konuşan Davutoğlu “Milletin karabasan gibi her türlü fatura ile ceza ile baskı ile üzerine üzerine gelceksiniz, sonra da bütün bunları unutturmak için din, vatan, millet edebiyatı yapacaksınız” dedi.
‘DURUN, HADDİNİZİ BİLİN!’
Davutoğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle:
”31 Ağustos’u 1 Eylül’e bağlayan gece, artık gece yarısı fermanları gibi gece yarısı gaspları da başladı ve doğal gaz ile elektriklere konutlarda yüzde 20.4, sanayi de yüzde 50 zam…
Ya arkadaş, bir hafta bari bekleyin insanlar Zafer Haftası’nın sevincini yaşasın. Bu millete bu sevinci haram etti bu iktidar. Bu öyle yüzde 20’lik bir zam diye geçiştirilemez. Geçen sene Aralık ayında 500 Türk Lirası olan elektirik faturası 1320 Türk Lirası.

Milletin karabasan gibi her türlü fatura ile ceza ile baskı ile üzerine üzerine gelceksiniz, sonra da bütün bunları unutturmak için din, vatan, millet edebiyatı yapacaksınız. İşte biz o zaman çıkar Gelecek kadroları olarak deriz ki; Durun, haddinizi bilin!
Şimdi, bir hafta boyu yolsuzluklar üzerinden kamuoyu çalkalanmış, her türlü kara dosya ortalığa saçılmış, Zafer Bayramı kutlamaları ile biraz telafi etmeye çalışırken, 1 Eylül zamları milleti karnalığa boğdunuz.
Cumhurbaşkanı geçtiğimiz hafta doğru bir söz sarf etti; hepimiz aynı gemideyiz. Nedense milletten fedakarlık istediğinde aynı gemide olduğumuzu hatırlıyor, millet de herhangi bir şey vermek icap ettiğinde o ayrı gemide, yatta. Bizimki balıkçı kayığı. Aradaki fark bu…
‘KÜREK MAHKUMLARI ADINA HESAP SORUYORUM’
Ama bir an doğru kabul edelim. Resmi gözünüzün önüne getirin; Bir gemi var. Geminin en altında Türk Lirası bazında binlerle ifade edilen maaşlarla geçinmeye çalışan kürek takımı var.
Emekli, çitçi, memur, asgari ücretliler, EYT’liler, esnaf… Kürekleri çekiyorlar, vergilerini ödüyorlar, gece gündüz çalışarak gemiyi batırmamaya çalışıyorlar. Maaşları Türk Lirası bazında binlerle ifade ediliyor.
Bir de kürekleri tutmaya bile halleri tutma gücü olmayan, ayakta sürekli sallanan gemide duran gençler var. Bir an önce denize atlayıp bir an önce bu gemiden kurtulup bir yere ulaşmaya çalışan gençler… Bunlar bu gemiyi yürütenler, bunlar bu gemi için fedakarlık yapanlar…
Geminin bir de orta katı var. Gelirler dolar bazında milyonlarla ifade edilenler. Bunlar son yolsuzluk dosyalarında ortaya çıkan bürokratlar, onlarla irtibatta olan bazı orta ölçek siyasiler ve tabi Kur Korumalı Mevduat adı altında paralarına para katan faizciler, rantçılar… Bunların keyfi yerinde. Orta katta, aşağıdaki kürek mahkumlarının emeklerini sömüre sömüre yol alıyorlar. Eğlence içindeler, safahat içindeler.
Elektriğe zaman mı gelmiş, önemli değil. Doğal gaza zam mı gelmiş, onları ilgilendirmiyor. Sadece 7-8 ay içinde bunlara 230 milyar Türk Lirası kaynak aktarılmış Kur Korumalı Mevduat’tan… Ve yüz milyonlarla ifade edilen rüşvet çarkı. Cumhurbaşkanı danışmanının, SPK başkanının, milletvekillerinin, basın mensuplarının içinde olduğu, milletin üzerine asalak gibi çöreklenmiş olanlar…
Geminin en üstünde kimler var biliyor musunuz? Gelirleri milyar dolarla ifade edilenler. Milyon dolarla ile de değil, milyar dolarlarla ifade edilen ve bütün çağrılarımıza rağmen kendi ve yakınlarının mal varlıklarını açıklamaktan kaçınan üst düzey siyasiler, eski başbakan, cumhurbaşkanı vesaire vesaire… İşte buradan bir kez daha çağrıda bulunuyorum; herkesin mal varlığı araştırılmalı, herkesin mal varlığı açıklanmalıdır. Kürek mahkumları adına söylüyorum. Kürek mahkumu gibi bu Türkiye Cumhuriyeti gemisini batırmamak için, gemiye enerjiye veren emekliler, gençler, yaşlılar, memurlar, esnaflar, çiftçiler adına söylüyorum ve hesap soruyorum.”

Konuşması ardından Gelecek Partisine geçen araştırmacı yazar Tarık Çelenk’in rozetini bizatihi takan Davutoğlu, Muş’a il başkanı olarak atanan Kadir Çınar’ın ve Gaziantep’e il başkanı olarak atanan Orhan Kuyucu’nunun yetki belgelerini elden teslim etti
Toplantının sona ermesiyle birlikte Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcıları ve  il başkanları tam kadro Ankara Adliyesine doğru savcılığa yolsuzluk iddialarının araştırılması talebiyle suç duyurusunda bulunmak üzere hareket ettiler.