Deneysel ve doğaçlama müzik üreten kadınları buluşturmayı amaçlayan müzik kolektifi Heya Sound Collective, 27 Aralık'ta Salt'ta!

Deneysel ve doğaçlama müzik üreten kadınları buluşturmayı amaçlayan müzik kolektifi Heya Sound Collective, 27 Aralık Salı günü 19.

deneysel-ve-dogaclama-muzik-ureten-kadinlari-bulusturmayi-amaclayan-muzik-kolektifi-heya-sound-collective-27-aralikta-saltta.jpg

Deneysel ve doğaçlama müzik üreten kadınları buluşturmayı amaçlayan müzik kolektifi Heya Sound Collective, 27 Aralık Salı günü 19.00’da Salt Beyoğlu Açık Sinema’da bir performans gerçekleştiriyor.

 

Garanti BBVA tarafından kurulan Salt, ses odaklı araştırma projesi ve müzik kolektifi Heya Sound Collective’in performansına ev sahipliği yapıyor. İngiltere, Mısır, Lübnan ve Türkiye’den deneysel ve doğaçlama müzik üreten kadınları birbirleriyle ve dinleyiciyle buluşturmayı amaçlayan kolektifin üyeleri, 27 Aralık Salı günü saat 19.00’da Salt Beyoğlu’ndaki Açık Sinema’da gerçekleştirilecek etkinlikte ilk kez fiziksel olarak bir araya geliyor. 

 

Heya Sound Collective üyeleri Nour Sokhon (Lübnan), Jilliene Sellner (Kanada/İngiltere), Yara Mekawei (Mısır) ve Zeynep Ayşe Hatipoğlu (Türkiye), 2019’dan bu yana çevrimiçi müzik üretimi yöntemleriyle festivallere katılıyor; iş birliği ve deneyim paylaşımına dayalı ortak projeler üzerine çalışıyor. Grubun Açık Sinema performansı alan kayıtları, elektronikler, viyolonsel, vokal ve çeşitli objelerin kullanıldığı yarı doğaçlama, deneysel bir ses çalışması şeklinde gelişecek. Etkinlik herkesin katılımına açık ve ücretsizdir. Ayrıntılı bilgi için saltonline adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı