Depremden etkilenen 421 vatandaş EÜTF Hastanesinde şifa buldu

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,7 ve Elbistan ilçesinde 7,6 büyüklüğünde meydana gelen depremlerden etkilenen 421 vatandaş, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi edildi.

depremden-etkilenen-421-vatandas-eutf-hastanesinde-sifa-buldu.jpg

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,7 ve Elbistan ilçesinde 7,6 büyüklüğünde meydana gelen depremlerden etkilenen 421 vatandaş, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi edildi. Hâlihazırda 30 hasta ise farklı servislerde yatarak tedavi görüyor.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından yaralanan vatandaşların tedavisi için Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda bölgeye sağlık ekibi gönderen Ege Üniversitesi, deprem bölgesinden İzmir’e gelen yaralılara tedavi hizmeti sunuyor. EÜ Tıp Fakültesi Hastanesine başvuran 421 depremzededen 391’inin tedavileri tamamlanıp taburcu olurken, 30 afetzedenin ise farklı birimlerde tedavileri sürüyor.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki iki depremde etkilenen illerden hasta ve yaralılar, Türkiye’nin faklı illerine tedavi amacıyla nakledildi. İzmir’e nakledilen vatandaşlarımızın tedavileri için üniversitemiz seferber oldu. Hastanemizin tüm birimleri teyakkuz haline geçti. Meydana gelen deprem sonrasında afetzedelerimize başta sağlık olmak üzere her türlü yardımı sunmak için üniversite olarak kenetlendik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde devletimizin tüm kurumları deprem bölgesi için seferber oldu. Bölgemizin en büyük ve en donanımlı hastanesine sahip bir üniversiteyiz. Biz de hastanemizin tüm imkân ve olanaklarını, tüm gücünü vatandaşlarımızın tedavileri için kullanıyoruz. 391 vatandaşımızı taburcu ettik. 30’unun tedavisi sürüyor. El birliği ile yaralarımızı sarıyoruz.  Vefat eden vatandaşlarımızın acısını yüreğimizde taşıyoruz. Yaralılarımıza Allah’tan şifa diliyorum.  Sağlık ekiplerimiz, kurtarma ekiplerimiz depremin ilk dakikasından itibaren insanüstü bir gayretle görev yaptılar. Hepsine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı