Diriliş Kampı’nda gençlere unutulmaz gece

KBB Konservatuarı, Diriliş Kampının misafir öğrencileri için Türk musikisini tanıtan anlamlı bir etkinlik düzenledi   Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Samanlı Dağları’nın eteklerinde kurduğu Yuvacık Diriliş Kampı, gençleri doğanın içinde ağırlamaya ve onlara sanat, kültür ve edebiyat dolu anlar yaşatmaya devam ediyor.

dirilis-kampinda-genclere-unutulmaz-gece.jpg

KBB Konservatuarı, Diriliş Kampının misafir öğrencileri için Türk musikisini tanıtan anlamlı bir etkinlik düzenledi

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Samanlı Dağları’nın eteklerinde kurduğu Yuvacık Diriliş Kampı, gençleri doğanın içinde ağırlamaya ve onlara sanat, kültür ve edebiyat dolu anlar yaşatmaya devam ediyor. Dolu dolu geçen kamp süresinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar Şube Müdürlüğü eğitmenleri de öğrencilere unutulmaz bir sanat gecesi yaşattı.

 

TÜRK MÜZİĞİ TOPLULUĞU GENÇLERLE

KBB Konservatuvarı Türk Müziği Topluluğu, şef Neşe Sarısözen Adalı yönetiminde Aytepe Diriliş Kampı’nda öğrencilerle buluştu. Sanat gecesinde klasik Türk Müziği’nin en güzel eserleri seslendirildi. Ülke coğrafyamızın ruhunu yansıtan türkülerin de yer aldığı gecede Dede Efendi’den Aşık Veysel’e uzanan geniş bir yelpazede en güzel eserler gençler için okundu.

 

TÜRK MUSİKİSİ ANLATILDI

Sanat gecesinde şef Neşe Sarısözen Adalı, gençlere Türk musikisine dair önemli bilgiler aktardı. Müzik kültürü üzerine gerçekleştirilen sohbette gençlerden gelen sorular da yanıtlandı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı mezun öğrencilerinden Sibel Güngör, Oktay Bulut ve Hikmet Acaroğlu’nun yer aldığı KBB Konservatuvarı Türk Müziği Topluluğu saz ekibinin şefliğini KBB Konservatuvarı Keman eğitmenlerinden Fatih Adalı üstlendi.

 

ÖĞRENCİLERİN MUTLULUĞU

Öte yandan kampta kalan öğrenciler kendileri için düzenlenen sanat gecesinden oldukça mutlu oldu. Öğrenciler, Büyükşehir Belediye Konservatuvarı’nın kendileri için gerçekleştirdiği sanat gecesinde Türk musikisini yakından tanıdıklarını anlattı. Öğrenciler ayrıca en önemli eserleri canlı dinleme fırsatı buldukları için KBB Konservatuvarı’na teşekkür etti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı