Doğa Dostu Büyükşehir’den Doğa Dostu Etkinlik

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çevre Haftası kapsamında, çevrenin temiz tutulması ve önemi hakkında farkındalık yaratmak için anlamlı bir etkinliğe imza attı. Büyükşehir tarafından, Mersinli gönüllülerle birlikte sahil temizliği gerçekleştirildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, Çevre Haftası kapsamında, gönüllülerin katılımıyla birlikte sahil temizliği gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın organizasyonunda Yenişehir ilçesinde bulunan Hilton Oteli sahilinde gerçekleşen etkinliğe, bisiklet dernek ve toplulukları ile çok sayıda gönüllü katıldı. Ellerinde çöp poşetleri ile sahil boyunca çöpleri toplayan çevre gönüllüleri, ‘Çevremizi Temiz Tutalım’ mesajı verdi.

Kaya: “Bu işin bir parçası olduğumuz için çok mutluyuz”
Bisikletli kadınlar ve erkeklerle birlikte Çevre Haftası kapsamında çevre temizliği çalışması yürüttüklerini ve katılım oranının gayet yüksek olduğunu belirten Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’ndan Sosyolog Başak Kaya, “Mersin hepimizin şehri ve bu şehri korumak hepimizin sorumluluğunda. Bisikletli kadınlar da bu konuda duyarlılıklarını göstererek, böyle bir organizasyon içinde yer almak istediler. Bizler de bu işin bir parçası olduğumuz için çok mutluyuz” dedi.

Boyraz: “Farkındalık yaratmak için kumsalı temizlemeye geldik”
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nda Denetimci olarak görev yapan Özcan Boyraz ise, Çevre Haftası kapsamında karbon ayak izini azaltmak için temizlik etkinliği gerçekleştirdiklerini aktararak, “Bisikletli STK’ları davet ettik, onlar da iştirak etti. Beraber bir farkındalık yaratmak için, Hilton’un arkasında kalan kumsalı temizlemeye geldik. Bisikletleri kullanmamızdaki amaç, karbon salınımını minimuma indirmek. Bu kapsamda da mümkün olduğunca, belediye olarak bisiklet kullanımını teşvik etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Erol: “Etkinlik çok güzel, keşke her zaman olsa”
Temizlik etkinliğine katılan Mersin Bisikletli Kadınlar Topluluğu’ndan Cennet Erol, Büyükşehir tarafından yapılan farkındalık etkinliğine katıldığı için çok mutlu olduğunu vurguladı. Erol, “İnsanlar çöpü yere atmasalar, bu kadar temizliğe ihtiyaç kalmaz. Yapacak bir şey yok. Biz de onlara örnek olmak için temizlik yapıyoruz. Etkinlik çok güzel, her yer tertemiz olsa keşke” ifadelerini kullandı.

Minker: “Herkes çevreye çöp atmasa böyle olmaz”
Mersin Bisikletli Kadınlar Topluluğu’ndan Tülin Minker ise, çevreye katkı sunabilmek için etkinliğe katıldığını söyledi. Büyükşehir’in çevre bilinci oluşturan etkinliklerini çok beğendiğini belirten Minker, “Hem bisikletli kadınlara destek olması, hem de çevre konusunda duyarlı olması çok güzel” dedi. Çevre Haftası ile ilgili mesajını da paylaşan Minker, “Herkes çevreye çöp atmasa böyle olmaz. Nasıl bulmak istiyorsan, öyle bırakacaksın” diye konuştu.

Bilen: “Dünyaya dostluk yapalım, temiz bir çevre bırakalım”
Etkinliğe katılan gönüllülerden Çiğdem Bilen de, “Doğa dostu olarak ülkeye ve dünyaya dostluk yapalım, temiz bir çevre bırakalım. Nasıl görmek istiyorsak o şekilde bırakmanın çok doğru olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in çevre konusundaki duyarlılığını çok takdir ettiğini de vurgulayan Bilen, “İyi bir belediye başkanı, çevreci ve verimli. Her açıdan çok memnunuz kendisinden. Daima halkın yanında. Özellikle biz kadınları çok desteklediğini görüyorum. Onlar desteledikçe, biz de birlikte hareket ediyoruz” dedi.

Birke: “Çevreyi çok seviyoruz”
Bisikopat Kadınlar’dan Zeynep Birke ise, “Çevreyi çok seviyoruz. Bisiklet sürmeyi çok seviyoruz. Doğayı temiz tutmayı çok seviyoruz. Bugün o yüzden geldik buraya. Sahildeki çöpleri temizliyoruz” ifadelerini kullandı. Büyükşehir’in etkinliklerini değerlendiren Birke, “Çok beğeniyorum. Etkinliklerden etkinliklere koşturuyorum, yetişemiyorum. Çok faydalı buluyorum, devamını istiyorum” diye konuştu.

Temizlik etkinliğinin ardından Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından Etkinlik ve Gösteri Merkezi’ne geçen bisikletli kadınlar ve gönüllüler, burada kahvaltı etkinliğinde buluştu. Etkinlik, ‘Bisikletli Kadınlar Durağı’ önünde hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.