Erdoğan AK Partili il ve belediye başkanlarına seslendi: Yüzde 49,5’ten fire vermeyeceğiz

[ TAKİP HABER] Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Partili il ve belediye başkanlarına seslendiği online toplantıda ikinci tura dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Aldığımız yüzde 49.5 oydan tek bir fire bile vermemek ilk önceliğimizdir. İkinci turda ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen toplantıda, il başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları ve milletvekili adaylarına online bağlanarak açıklama yaptı. Erdoğan, zaman zaman muhalefete yüklenerek, “Seçimi açık arada geride bitirmelerine rağmen suyu bulandırmak için her şeyi yapıyorlar. Sağlam durmazsak sandıkların üzerine çökecekler” dedi. Ayrıca ikinci turda sıkı çalışacaklarına dair mesaj vererek, “Aldığımız yüzde 49.5 oydan tek bir fire bile vermemek ilk önceliğimizdir 2. turda da hep olduğu gibi sözümüzü doğrudan millete söyleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın konuşmasının satır başları şöyle:

14 Mayıs’ta dünyaya örnek olacak demokrasi sınavı verdik. Samimi gayretle milli iradenin en sağlıklı şekilde sandığa yansıması için görev yapan arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.

İlçe başkanlarımızı ve yönetimlerimizi, sandık kurulu üyelerimizi, müşahitlerimizi, bizimle birlikte süreci yönetenleri tebrik ediyorum. İnşallah aynı gayreti 28 Mayıs’ta göstererek demokrasiyi taçlandıracağız. Bu meseleyi bitirene kadar en küçük rehavete meydan vermeden çalışmalarımız ara vermeden sürecek.

‘KAZANDIK TAVIRLARINI GÖRDÜK, SANDIKLARA ÇÖKECEKLER’

Karşı tarafın bu nobran ve faşizan tavrıyla sandıklara üzerine çökerler. Seçimi açık arada geride bitirmelerine rağmen suyu bulandırmak için her şeyi yapıyorlar. Sağlam durmazsak sandıkların üzerine çökecekler.

Biz 28 Mayıs’a kadar bu işe sıkı sıkı sarılarak Cumhur İttifakı üzerine oynanan oyunu bozacağız. Kati zaferi ilan edeceğiz 28 Mayıs’a kadar gece gündüz çalışacaksınız. Pazar günü 16. ve 17. seçimde de açık ara birinci çıkararak zirveye taşıdınız.