Erdoğan İzmir’de Millet İttifakı’nı hedef aldı: Böyle masa olur mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere'de kaldığı otelin önünde kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlarla selamlaştı. ( Cem Öksüz - Anadolu Ajansı )

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir mitingi öncesi Alsancak’ta birçok nokta trafiğe kapatıldı. Saat 15.00’te başlaması gereken miting, geç başladı.

i dikkat çekti. Birçok noktada yollar trafiğe kapatılırken, Alsancak’a çıkan güzergahların tamamına resmi ve sivil polis ekipleri yerleştirildi. Meydana çıkan ara sokaklar ise polis barikatları ile kapatıldı. Yine kordonda polis barikatları ile ablukaya alındı.

Öte yandan İzmir Valiliği, Erdoğan’ın mitingi gerekçesiyle Alsancak İskelesi’nin kapalı olacağını duyurdu. İZDENİZ’den yapılan açıklamada, İzmir Valiliği tarafından alınan emniyet tedbirleri kapsamında seferlerin Pasaport İskelesi’nden devam edeceği belirtilerek, ”29 Nisan Cumartesi ve 01 Mayıs Pazartesi, İzmir Valiliği tarafından alınan emniyet tedbirleri kapsamında, Alsancak İskelesi 08.00—20.00 saatleri arasında kapalı olacaktır. Belirlenen saatler arasındaki seferlere Pasaport İskelesi’nden devam edilecektir. Belirtilen tarihlerde, alınan ve alınabilecek olan emniyet tedbirleri nedeniyle yaşanabilecek gecikme/iptal gibi olumsuzlukların minimum seviyede kalmasının sağlanması amacıyla gerekli tüm düzenlemeler planlanmıştır” denildi.

ÇEVRE İLLERDEN OTOBÜSLERLE GELDİLER

Hazırlıkları AK Parti İzmir İl Teşkilatı tarafından yapılan miting için İzmir’in ilçeleri başta olmak üzere birçok ilden otobüs kaldırılması dikkat çekti. İstanbul ve farklı illerin plakalarının yer aldığı otobüsler mitinge katılacakları alana getirildi. Yine sokaklara AK Parti ve MHP flamaları asılırken, Alsancak Gar’a Erdoğan’ın fotoğrafı bulunan pankart asıldı.

ERDOĞAN: BÖYLE MASA OLUR MU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gecikmeli başlayan AK Parti’nin İzmir mitinginde açıklamalarda bulundu.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bay bay Kemal bulduğu herkese bir cumhurbaşkanlığı yardımcılığı hediye etti, böyle devlet yönetilir mi? Bu millet, bu muhteşem katılım sana yürü Kemal demeyecek. Bu masa öyle bir masa ki, görünürdeki 7 ayağının hepsi de birbirine dolaşmış durumda. Birinin söylediğini öteki yalanlıyor. Böyle masa olur mu?” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

GENÇLİK KİMİNLE YÜRÜYECEĞİNİ BİLİYOR: Sevgili İzmirliler, başımızın tacı kıymetli hanımefendiler, kıymetli gençler, değerli kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla hasretle muhabbetle selamlıyorum. Son birkaç gündür doktor tavsiyesiyle programlarıma katılamamıştım. Ankara’dan canlı bağlantı ile katıldığımız programlar oldu. TEKNOFEST’te İstanbul Yeşilköy’de bugün 360 bin kişiyle bir aradaydık. Çünkü gençlik kiminle nasıl yürüyeceğini iyi biliyor.

BAY BAY KEMAL: Biz 21 yıldır ülkemizi Dadaloğlu’ndan aldığımız ilhamla yürüyerek bu günlere geldik. Vesayetin tehditlerinden korkmadık. Terör örgütünün saldırılarından ürkmedik. Bay bay Kemal gibi onların uzantılarıyla gidip görüşmeler yapmadık. Kandil’in parlamentodaki temsilcileriyle acaba bay bay Kemal kapalı kapılar ardında ne görüştü, bir açıklasana. İzmir’e böyle birisi yakışıyor mu ya? Bu seçim, 14 Mayıs bay bay Kemal’i uğurlama seçimi olmalı. Bunu yapmaya hazır mıyız? Muhteşem kalabalığı görünce size inanıyorum. İzmir kararını vermiş.

 

Konuşuyor, diyor ki İzmir daha iyisine layık. Doğru. Peki İzmir’in büyükşehir belediyesi sende, her yağmurda İzmir ne hale geliyor… İzmir’e AK Parti’nin getirdikleri ortadayken böyle nankörlük olur mu ya? İstanbul’dan İzmir’e 7 buçuk saatte geliyorduk, şimdi 3 saat 15 dakika. Şurada Manisa İzmir arası o geçitler neydi? Açtık mı yolları? Bütün bu yolları açan biziz. Menderes Havalimanı’nı İzmir’e kim yaptı? İzmir’e bu yakışırdı. Stadyumları yaptık mı? Daha iyisine layık diyorsun ya… Ne varsa yaptık, yapacağız. Diyor ki daha iyisine layık. Biz ne gerekiyorsa yaptık bay bay Kemal. Sen İzmir’i çöpten çukurdan kurtaramadın.

TCG Anadolu Alsancak Limanı’na geliyor. Gezmeyi ihmal etmeyin. Son haftayı buraya ayırdık. Dedik ki finali burada yapalım. Türkiye Yüzyılı’nı kimler kuracak, siz… Gençler Türkiye Yüzyılı’nı kurmaya hazırlanın.

BU ÖYLE BİR MASA Kİ, 7 AYAĞI BİRBİRİNE DOLAŞTI: Bakın 7’li masa değil ha 9’lu masa olarak arz eyledi. Bu masadan ne çıkar. Bay bay Kemal bulduğu herkese bir cumhurbaşkanlığı yardımcılığı hediye etti, böyle devlet yönetilir mi? Bu millet, bu muhteşem katılım sana yürü Kemal demeyecek. Bu masa öyle bir masa ki, görünürdeki 7 ayağının hepsi de birbirine dolaşmış durumda. Birinin söylediğini öteki yalanlıyor. Böyle masa olur mu? Hangi masada böyle eğri ayaklar olur. Biri HDP’ye söz verildiğini söylüyor. Öteki inkar ediyor. Kandil ne diyor, oyumuz Kılıçdaroğlu’na. Terör örgütünün ele başları orada. İzmir, Kandil’e evet der mi? Bunun en güzel cevabını 14 Mayıs’ta verecek.

BU MİLLETİN AİLE KURUMU SAĞLAMDIR: Tefecilerden 300 milyar dolar bulduk hemen getireceğim diyor. Bıktık bu yalanlardan bulduysan bu parayı al getir, getirdin de niye getirdin mi dedik. Vereceksen Merkez Bankası’na diğer bankalara ver ama yalan söyleme. Bunlar esrar, eroin kaçakçısı. Onlardan aldıkları parayı buraya getirecekmiş, yok böyle bir şey. Bunların hayatı yalan.

Bu milletin aile kurumu sağlamdır, Bu milletten LGBT’ci çıkmaz. Bunların her biri ayrı telden çalıyor. Bizzat kendilerinin kumar masası dedikleri masa, rulet masası çıktı. Nerede duracakları belli değil. Böyle çarpık çurpuk ayaklı bir masa olur mu?

Bu ülkede köken, mezhep siyaseti yüzünden yaşanan acıların tekrar etmemesi için nice sessiz devrimi hayata geçirdik. Ülkemizin deprem tehdidi altındaki şehirlerimizden olan İzmir’in kentsel dönüşümünü tamamlayacak olan da biziz, bunlardan bir şey olmaz.