Cumhurbaşkanı Erdoğan,na Cevap “CHP Mersin İl Gençlik Kolları Başkanı Alkım Sümer den Geldi”

CHP Mersin İl Gençlik Kolları Başkanı Alkım Sümer Sosyal Medya Hesabın dan Cevap Verdi.

Sana Söz, O zaman size MERSİN Büyükşehir Belediyesi proje ve hizmetlerini içeren bir kitapçık göndeririz, doya doya incelersiniz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mersin Mitiğinde Ne Demişti

CHP’de belediyecilik budur: Çöp, çukur, çamur. Bunlarda hizmet aşkı yok. İstanbul belediye başkanlığını ben CHP’den devraldım. Görevi aldık; önce susuzluğu giderdik, çöp dağlarını kaldırdık, çukurları hallettik ve çamurdan İstanbul’u kurtardık. Biz bu millete aşığız.  Demişti.

Bugün taşıma suyla değirmen döndürme gayretine girenlerin açık hava toplantısında,
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Senin Mersin’deki belediyen bu kente ne yaptı? ” dedi.
Bu sorunun cevabını 2019 seçiminde yapmış olduğunuz Mersin mitinginde, size güvenerek gönülden destek vermek için gelen Ak Parti seçmeni hatta sizin için canı gönülden çalışan samimi partilileriniz başta olmak üzere tüm Mersin halkı cevabını 14 Mayıs Seçimlerinde sandıkta verecektir.
Daha da büyük bir cevabı ise 2024 yerel seçimlerinde tüm Mersin halkının şahitliğinde göreceğiz.
Ancak Mersin’e huzur getirmek için canla başla çalışan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in yol arkadaşı olan Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Gençlik Kolları olarak bu mesnetsiz sorunuza bazı cevaplar da biz vermek istedik.
Sorunuz gayet net ve basitti. Mersin’deki belediyen bu kente ne yaptı?
Söyleyelim Sayın Erdoğan:
Sizin dar gelire hapsettiğiniz ailenin çocuğuna 20 bin liralık dershane hizmetini bedave verdi.
Kilosu 30 liradan soğan yedirdiğiniz bağrından yetişen limonu, portakalı, mandalinayı taneyle aldırdığınız dar gelirli vatandaşa, üç çeşit yemeği Mahalle Mutfaklarında 6 liradan ikram etti.
Sizin nefret, kutuplaştırma ve ayrımcılık götürdüğünüz yerlere dünya standartlarında yollar götürdü.
Sizin sosyal medyada özgürlük tanımadığınız gençlere, Mersin sahilinde özgür bir sosyal ortam oluşturdu.
Sizin işsiz bıraktığınız ve rotasız bıraktığınız gençlere Kariyer Merkezi üzerinde mesleki eğitim olanağı sundu ve ciddi istihdam yarattı.
Sizin barınma imkanlarını kısıtladığınız üniversiteli gençlere yurt, çamaşır kafe, 1 liraya ulaşım, okuma salonu, ücretsiz konser, gençlik festivali gibi hizmetler sundu.
Sizin konser bileti alamayacak hale getirdiğiniz gençlere ücretsiz onlarca konser düzenledi.
Sizin siyasi ve iktisadi rant ağıyla peşkeş çektiğiniz kamu tesislerini en kaliteli, en ucuz bir şekilde Mersin halkına açtı.
Sizin pandemi döneminde beş maske dağıtamadığınız millete, sokaklarda ücretsiz dezenfektan ve maske dağıttı. 170 bin gıda kolisi, adrese teslim etti. Görece yoksul mahallelerde ücretsiz ekmek dağıtımı yaptı.
Camileri, okulları, kamusal alanları, toplu taşımaları dezenfekte işleminden geçirdi.
Sizin ilk üç gün ulaşamadığınız deprem bölgesine ilk koşan belediye oldu.
Size daha çok kendisine daha az oy veren köylerden bazılarına tarihinde ilk kez içme suyu götürdü, tarihinde ilk kez yol yaptı. Yılan hikayesine dönen Mergin Köprüsü’nü yaptı.
Daha önceleri çok yüksek maliyetlerle uzun sürelerde yapılan battı çıktıları, sizin dolar kurunu 20 lira seviyelerine çektiğiniz bu dönemde çok daha az maliyetle rekor hızla tamamladı.
Sizin okuması ve gelişmesinde rahatsız olduğunuz yurt dışı kapısını gösterdiğiniz giderlerse gitsinler dediğiniz genç beyinlere, Mersin’in en güzide yerinde okuma salonu yaptı.
Sizin evlenmeyi, mutlu bir düğün yapmayı zorlaştırdığınız insanlara Mersin’in en güzel yerinde Nikah salonu yaptı.
Sizin tarlasına haciz gönderdiğiniz millete, fide, tohum, mazot, tarım makinesi, gübre desteği verdi.
Sizin kıymayı 300 liraya yedirdiğiniz yerde kadın üreticiyi önceleyerek hayvan desteği verdi. Hem de incelerseniz hayret edeceğiniz bir projeyle. Siz Mersin ve kaz arasında bir bağ bile kuramayacakken hayvan desteğine kazı da ekleyerek, Mersin’i tıpkı Kars gibi kaz ile özdeşleştirdi.
Sizin bir imzayı çok gördüğünüz Mersin halkına sarı limon filosu satın alarak konforlu ulaşım hizmeti verdi.
Sizin yarattığınız ekonomik kriz ve kamplaşmacı ortamın etkisiyle güne mutsuz başlayan insanları; bir sıcak çorba, bir ekmek ve enerjik bir günaydın hizmetiyle gülümsetti.
Sizin annesinin beslenme çantası hazırlayamadan okula gönderdiği ve bir simit alamayacak hale getirdiğiniz çocuklara süt dağıttı.
Sizin bağıra çağıra yardım yaptığınız insanlara, ihtiyaçlarını sessiz sedasız görsünler diye Halk Kart üzerinden sosyal destek verdi. Bir elin verdiğini diğeri görmedi. Hem de zincir marketlere ezdirdiginiz esnafa da can suyu oldu.
Sizin önüne taş koyduğunuz Mersin’e lig atlatacak Mersin Metrosunun temelini attı.
Saymakla bitmeyecek nice hizmetleri bir kenara
Sizin çok uzun süredir unuttuğunuz artık arasına girmekten imtina ettiğiniz halkla kucaklaştı, bayramda seyranda, her boş zamanında, köylerde, mahallelerde, caddelerde, sokaklarda milletle kucaklaştı.
Mersin Vahap Seçer’i Vahap Seçer Mersin’i kucakladı sayın Erdoğan.
Şimdi yazınızın ve sağlığınızın çok ötesinde bir yoğunluğun içinde takip edemiyor olabilirsiniz.
Takip etmeden ve çok da hakim olmadan her konuda bir fikir bir yorum ve hatta bir karar sahibi olma özelliğinizi de biliyoruz.
Hiç meraklanmayın 14 Mayıs’tan sonra vaktiniz çok olacak. Sana Söz, O zaman size MERSİN Büyükşehir Belediyesi proje ve hizmetlerini içeren bir kitapçık göndeririz, doya doya incelersiniz.
CHP Mersin İl Gençlik Kolları Başkanı Alkım Sümer