EÜ Kampüsünün sessiz tanıkları: Anıt Ağaçlar

*Rektör Prof.

eu-kampusunun-sessiz-taniklari-anit-agaclar.jpg

*Rektör Prof. Dr. Budak, “Kampüsümüzde farklı türlere ait çok sayıda anıt ağacımız bulunuyor. Tarihe ışık tutan bu ağaçlarımız, geçmişin izlerini geleceğe taşıyorlar”

Ege Üniversitesi Rektörlüğü Bahçesinde bulunan anıt ağaçlar, geçmiş ile gelecek arasında hem kültürel hem de bilimsel köprü kuruyor. Botanik ve anıt ağaç zenginliğiyle öne çıkan Ege Üniversitesi Kampüsü, şehrin ortasında yeşil doğasıyla dikkat çekiyor.

Yapılan değerlendirmeler neticesinde YÖKAK’tan kurumsal düzeyde 5 yıllık tam akreditasyon ile araştırma üniversitesi etiketi alan Ege Üniversitesi, yeşil ve sürdürülebilir bir üniversite mottosu ile  örnek çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Önemli peyzaj çalışmalarına öncülük ederek kampüsün her noktasını adeta rekreasyon alanına dönüştüren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın çevre bilincini geliştirmeye yönelik örnek uygulamaları hem değerlendirme kurumlarından hem de öğrencilerden tam not alıyor.

“Ülkemizin en yeşil kampüslerinden biriyiz”

Ege Üniversitesinin, Türkiye’nin  en büyük kampüslerinden birine sahip olduğunu belirten Rektör  Prof. Dr. Budak, “Merkez ve ilçelerde yer alan 10 farklı kampüs lokasyonu dâhil olmak üzere yaklaşık 30 milyon metrekarelik bir alanımız var. Türkiye’deki kampüs üniversiteleri arasında en geniş alanlardan birine sahibiz. Ülkemizin en yeşil kampüslerinden biriyiz. Öğrencilerimize yeşil ve sürdürülebilir kampüs yaşamı sağlamak adına, kampüsteki yeşil alan miktarının  yanı sıra yürüyüş yolları ve bisiklet yollarımızı da artırdık. Kampüsümüz; habitatı, florası, faunası, can dostları, ağaç ve çiçek çeşitliliği ile adeta doğal herbaryumu andırıyor. Kampüsümüz, İzmir’de yeşil papağanlar başta olmak üzere pek çok kuş türünün doğal meskenleri arasında da yer alıyor. Yaptığımız tüm çalışmaları tarihi, doğal ve biyolojik varlıklarımızı özenle koruyarak yapıyoruz” diye konuştu.

Ege Üniversitesinde daha temiz, yeşil ve sürdürülebilir bir kampüs teması ile çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, “Çeşitli dönemlere yapılmış 10 adet köşke ev sahipliği yapıyoruz. Kampüsümüzde anıt ağaçlarımız bulunuyor. Geçmişin izlerini geleceğe taşıyorlar. Peyzajın en önemli doğal elemanlarından olan anıt ağaçlar; ekolojik,  estetik ve insan sağlığı ile ilgili önemli bir değer özelliği taşıyor. Bu değerlerimizi, varlıklarımızı özenle koruyarak çalışmalar yapıyoruz. Belirli aralıklarla bu anıt ağaçlarımızın budamasını, zirai bakımını yapıyoruz ” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı