EÜTF Kardiyoloji Anabilim Dalına Kurum Uzmanlık Eğitimi Yeterlilik Belgesi

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde, anabilim dallarının eğitim kaliteleri akreditasyonla tescillenmeye devam ediyor   Ege Üniversitesi markasının en önemli ayağını oluşturan Tıp Fakültesi,  yetiştirdiği pratisyen ve uzman hekimler, sunduğu sağlık hizmetleri, donanımlı ve yetkin akademik kadrosu ile dünyada referans gösterilen akademik kurumlar arasında yer alıyor.

eutf-kardiyoloji-anabilim-dalina-kurum-uzmanlik-egitimi-yeterlilik-belgesi.jpg

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde, anabilim dallarının eğitim kaliteleri akreditasyonla tescillenmeye devam ediyor

 

Ege Üniversitesi markasının en önemli ayağını oluşturan Tıp Fakültesi,  yetiştirdiği pratisyen ve uzman hekimler, sunduğu sağlık hizmetleri, donanımlı ve yetkin akademik kadrosu ile dünyada referans gösterilen akademik kurumlar arasında yer alıyor. 

 

Tıp Eğitimleri Programı Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği tarafından eğitim kalitesi tescillenen Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde, Kardiyoloji Anabilim Dalı, Türk Kardiyoloji Yeterlilik Kurulu tarafından verilen “Kurum Uzmanlık Eğitimi Yeterlilik Belgesi”ni almaya hak kazandı. Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün ile Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Azem Akıllı ve öğretim üyeleri, akreditasyon belgesini Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’a makamında takdim etti.

 

Ege Üniversitesinin bilim temelli, ulusal ve uluslararası standartlara uygun olarak verilen hizmetlerin akreditasyonuna önem verdiklerini dile getiren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Göreve başladığımız ilk andan itibaren akreditasyon ve kalite kavramını ekosistemimizde bir kültür haline getirmek,  programlarımızı tescillemek için önemli çalışmalar yürüttük. Eğitim–öğretimden araştırma ve geliştirmeye tüm hizmetlerde uluslararası kalite standartlarına ulaşmak, akademik birimlerimizin akreditasyonunu sağlamak üzere başarılı çalışmalara imza attık. Programlarımızın yüzde 70’ini akredite ederek kalite standartlarımızı uluslararası düzeye taşıdık. Kurumsal Tam Akreditasyon alan ülkemizdeki ilk devlet üniversitesi olduk,  ardından araştırma üniversite etiketi aldık. Tüm birimlerimizde kalite çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz. Türkiye’de en çok klinik araştırma yapılan dev bir sağlık kuruluşu olan Tıp Fakültemiz, kaliteli eğitimi, klinik uygulamaları, son yıllarda gerçekleştirdiği akademik ve bilimsel çalışmalarla adına tıp dünyasına daha sık duyurmaya başladığına şahit oluyoruz. Tıp Fakültesinin, hem Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirmede A Plus Hastane olduğunu hem de ulusal ve uluslararası akreditasyon ve yeterlilik kurumları tarafından kalitesini tescillediğini görüyoruz.    Akreditasyon uzun soluklu bir süreçtir. Şimdi de Tıp Fakültesi Kardiyoloji Uzmanlık Eğitimi Programı Türk Kardiyoloji Derneği tarafından akredite edildi. Kardiyoloji ABD Başkanımız Prof. Dr. Azem Akıllı ve Öğretim Üyelerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

 

EÜTF Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Azem Akıllı ise “Kardiyoloji alanında en üst meslek kuruluşu ve akreditasyon konusunda tek yetkili olan Türk Kardiyoloji Derneği Yeterlilik Kurulunca Anabilim Dalı’mıza yapılan ziyaret ve değerlendirmeler neticesinde Kardiyoloji Anabilim Dalı'mızın kardiyoloji uzmanlık eğitiminde evrensel gereklilik ve ulusal standartlara tam olarak uyduğu saptanarak; ‘Kurum Uzmanlık Eğitimi Yeterlilik Belgesi’ alması uygun bulunmuştur. Bu tam akreditasyon belgesi ile Kardiyoloji Anabilim Dalımız ve Tıp Fakültemize olan yoğun talebin daha da artacağı öngörülmektedir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı