“Gelmeyen Kaybeder”

MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin’in sorunlarını masaya yatırmak için Mersin milletvekillerini MTSO Ortak Meslek Komitesi Toplantısı’na davet ettiğini söyleyerek, “Siyaseti bir kenara bırakalım birlikte Mersin için hareket edelim. Gelmeyen milletvekili kaybeder” dedi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan, Gazeteci-Yazar Semir Bolat’ın Sun RTV’de hazırlayıp sunduğu “Üretimin Gücü” programına konuk oldu. Programda Semir Bolat’ın gündeme dair sorularını cevaplayan MTSO Başkanı Kızıltan, Mersin’in sorunlarını masaya yatırmak, eksik altyapı ve yatırımların tamamlanması, Mersin ekonomisi adına önemli adımlar atmak adına Mersin milletvekillerini 25 Şubat Cuma günü düzenleyecekleri MTSO Ortak Meslek Komitesi Toplantısı’na davet ettiklerini açıkladı.

“MERSİN ÖNCELİKLİ”

Mersin’de birliği tam tesis etmek için yeniden kolları sıvadıklarını Kızıltan, “25 Şubat Cuma günü siyasi parti ayrımı yapmaksızın Mersin’in tüm milletvekillerini odamıza davet ediyoruz. MTSO konferans Salonu’nda Meslek Komitelerimizle birlikte ‘Mersin için ne yapabiliriz? Mersin sorunlarını hep birlikte nasıl çözebiliriz? Yatırımları nasıl daha çabuk bitirebiliriz?’ konulu bir toplantı yapacağız” dedi. Mersin milletvekillerini tek tek arayıp davet ettiğini belirten Kızıltan, “Bu bir sorgulama olmayacak, bunu niye yapmadınız, şunu niye yapmadınız olmayacak. Burada hep birlikte taşın altına elimizi koyarak neler yapabiliriz, nasıl bir araya gelebileceğimizi konuşacağız. Ankara’da yapın siyaseti ama Mersin’e gelince en büyük siyaset davası Mersin’dir. Bunu biz ortaya koyacağız. Ben birçoğunu aradım. Şu anda 12 milletvekilimiz var. Hepsini bir araya getirmek biraz zor olacak ama Mersin için getireceğiz. Arıyorum, bazı arkadaşlar diyor ki ‘Ya o zaman bizim partimizin bir programı olur’ falan, diyorum ki ‘Sizin en büyük programınız Mersin. Partinize söyleyeceksiniz, Mersin’le ilgili çok önemli bir programımız var diye’ Mersin öncelikli. Bir kişi bile eksik olmamalı” ifadelerini kullandı.

“MERSİN İÇİN BİRLİKTE HAREKET EDELİM”

Mersinlilerin heyecanla 25 Şubat Cuma gününü beklemeleri gerektiğine dikkat çeken Kızıltan, “Çünkü ilk defa böyle bir şey olacak Mersin’de. Bunu hep birlikte milletvekillerimizle ve MTSO olarak başardığımızda, bu kente ivme verecektir ve belki de ondan sonra Mersin’i yönetenlerin tamamını bir araya getirip bir çalıştay yapabiliriz” dedi. Diyalogları sıklaştırmak, yakınlaştırmak istediklerini söyleyen Kızıltan, “Ankara siyasetinin oluşturduğu ayrıştırmaları, küskünlükleri, kırılganlıkları telafi etmemiz gerek bizim Mersin’de. Siyaseti Ankara’da yapalım ama Mersin’de bir araya gelin, bir arada olalım. Mersin bir arada olursa güçlü olur. Birçok ili örnek veriyorlar, ben diyorum örnek vermeyin, onlardan daha iyi olalım biz. Örnek biz olalım. Siyaseti bir kenara bırakalım birlikte Mersin için hareket edelim. Gelmeyen milletvekili kaybeder” şeklinde konuştu.

“HAZIRLANIP GELSİNLER”

Semir Bolat’ın, “Mersin tarım ve gıda konusunda Çukurova’nın en önemli merkezlerinden birisi. Tarım ve gıda konusunda, sanayi konusunda, siyasiler gelirken kendi alanlarında Mersin’e katkı sunmak adına ne gibi sorunlarla karşı karşıya kalabilirler? Sizin önerileriniz nedir? Neyi hazırlayıp gelsinler?” sorusuna yanıt veren Kızıltan, “ Onlara tüyo vermeyeceğiz, dağarcıklarında ne varsa onu koyacaklar ortaya. Hazırlanıp gelsinler” diye konuştu.

“MERSİN’İN GELECEĞİNİ DÜŞÜNEN BİR ÇALIŞMA”

Bolat ise MTSO’nun bütün çalışmalarında partiler üstü, sadece Mersin’e odaklı sorunları çözmeyi hedefleyen, insanların hangi alanlarda olurlarsa olsunlar bir araya gelmesini kolaylaştıran bütün imkânları sağladığını aktardı. Bolat, “Zaten pandemide esnafları, köylüleri, muhtarları, siyasileri, yerel idarecileri defalarca bir araya getirmeyi başardınız. Pandemi zamanında da bu sosyal hizmetlerin en gerekli olan yerlere ulaşmasını sağladınız. Politikalarla da diğer illere de fikirlerinizi yaşıttınız. MTSO olarak partiler üstü, bölgeler üstü, sadece Mersin’in geleceğini düşüne bir çalışma için bir araya getiriyorsunuz çalışıyorsunuz. Şimdiden yolunuz açık olsun diyorum. Sadece Mersin’in geleceğini düşünen bir çalışma için bir araya gelmek istiyorsunuz kutluyorum” ifadelerini kullandı.