Gölcük Belediyesi Metruk 85. Binayı da Yıktı

Gölcük Belediyesi, vatandaşların can güvenliğini tehdit eden ve kent estetiğini bozan metruk binaları da yıkımına devam ediyor.

golcuk-belediyesi-metruk-85-binayi-da-yikti.jpeg

Gölcük Belediyesi, vatandaşların can güvenliğini tehdit eden ve kent estetiğini bozan metruk binaları da yıkımına devam ediyor.

Gölcük Belediyesi, orta hasarlı olup onarım ve güçlendirilmesi yapılmayan binaların yıkımını gerçekleştirmenin yanı sıra vatandaşların can güvenliğini tehdit eden sosyal riskler oluşturan ve kent estetiğini bozan metruk binaları da yıkmaya devam ediyor. Daha önce 84 binanın yıkımını gerçekleştiren Gölcük Belediyesi, son olarak Halıdere Körfez Mahallesi, 2010 Sokak'ta bulunan, yıkım tehlikesi olmasına rağmen kurul kararı gerektiren metruk binanın yıkımı, 19.10.2021-5466 nolu kurul kararıyla, KUDEP ve proje müellifi denetiminde tamamladı.

RİSK OLUŞTURAN BİNALARIN YIKIMI SÜRECEK

Yıkım çalışmasını takip eden Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcüklü hemşehrileri açısından tehlike arz eden metruk binaların yıkımını sürdüreceklerini söyledi. Başkan Sezer, “İlçemiz genelinde, sosyal riskler oluşturan ve kent estetiğini bozan, metruk yada orta hasarlı olup güçlendirmesi ve onarımı yapılmayan 85 binayı yıkmış olduk” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı