Gültak: “5 mahallemizde daha kentsel dönüşüm projesini planladık”

Türkiye deprem gerçeğiyle yüzleşirken, kentsel dönüşüm projelerinin önemi ve aciliyetine bir kez daha dikkat çeken Başkan Gültak, Akdeniz’in 2 mahallesinde yaklaşık bin civarında yeni ve güvenli konutun inşa edildiğini belirtti. Kentsel dönüşümün tüm Mersin’e yayılması gerektiğini vurgulayan Başkan Gültak, 5 mahallede daha dönüşümü hayata geçirmek için planlamalarının hazır olduğunu kaydetti.

Ulusal bir televizyon kanalında canlı yayınlanan haber programına konuk olan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Türkiye’nin, 6 Şubat’ta dünyanın en büyük afetlerinden birini yaşadığını ifade etti; “Tüm ülkemiz gibi bizler de belediye olarak fen işleri personelimizle, ekskavatörler, kepçeler, diğer ağır iş makineleri ve cihazlarımızla hemen deprem bölgesine vardık. AFAD koordinesinde Hatay ve Kırıkhan’da çalışmalarımıza başladık ve ekiplerimiz halen bölgede çalışmaya, deprem mağduru vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam ediyor” dedi.

“Akdeniz genelinde bugün itibariyle 20 binin üzerinde misafirimiz var”

Başkan Gültak, birkaç günün ardından ilk şok atlatıldıktan sonra depremzedelerin, en yakın il olan Mersin’i tercih ettiklerini kaydederek; “Akdeniz ilçesi genelinde bugün itibariyle 20 binin üzerinde misafirimiz var. Biz de belediye olarak bu insanlarımızın 2 binini kültür sanat evlerimizde misafir ediyoruz. Kültür ve sanat evlerimizi, Yılmaz Güney Gençlik Merkezi, hizmet binaları ve sosyal tesislerimizi depremzede insanlarımızın barınması için düzenledik. Misafirlerimizin günlük 3 öğün yemek ihtiyaçlarını da karşılıyoruz” diye konuştu.

Depremzede çocuklar için sportif faaliyetler ve çeşitli etkinlikler

Uzman psikologlar gözetiminde çeşitli aktiviteler düzenleyip çocuklara bir nebze moral vermeye, depremin ruhlarında yarattığı travmaların izini silmeye çalıştıklarını da anlatan Başkan Gültak; “Çocuklarımız için oyun çadırları kuruyoruz, çeşitli oyunlar oynuyoruz. Bu çocuklarımızı belediyemize ait tesislerde sportif faaliyetlere de katıyoruz.

Ayrıca onları at binme etkinliğine götürüyoruz. Depremzede ailelerimizi ziyaret ediyoruz, çocuklarının eğitiminin devamın için destek veriyoruz. Deprem mağduru insanlarımızın, yaşadıkları bu travmadan uzaklaşmaları için çalışıyoruz. Mersin’e göç eden kardeşlerimiz için elimizden gelen tüm imkânları seferber etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.