Harran Üniversitesi Akademisyenlerince Meslek Edindirme Kursları Gerçekleştirildi

Harran Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Şanlıurfa Valiliği, Kızılay Toplum Merkezi ve World Vision ortaklığında Şanlıurfa’da farklı alanlarda meslek edindirme kursları gerçekleştirildi.

harran-universitesi-akademisyenlerince-meslek-edindirme-kurslari-gerceklestirildi.jpg

Harran Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Şanlıurfa Valiliği, Kızılay Toplum Merkezi ve World Vision ortaklığında Şanlıurfa’da farklı alanlarda meslek edindirme kursları gerçekleştirildi.

 

 

Meslek kursları HARÜSEM tarafından alanında uzman akademisyenlerin desteğiyle 600 saatlik yoğun bir program dâhilinde tamamlandı. Eğitim programı kapsamında Akçakale Meslek Yüksekokulu, Suruç Meslek Yüksekokulu, Şanlıurfa Teknokent, Veteriner Fakültesi ve Kızılay Dikiş Atölyelerindeki alan ve sınıflarda Moda Tasarımından Hijyenik Gıdaya, Büyük ve Küçük Baş Hayvan yetiştiriciliğine kadar hane halkına gelir getirici iş eğitimleri verildi.

 
Eğitimler ile ülkemizde geçici koruma altında yaşayan Suriyeli vatandaşların ve yerel halkın sürdürülebilir istihdam ağına dâhil edilmesi amaçlandı. Bu şekilde katılımcıların psikolojik, sosyal ve ekonomik iyilik hallerinin sağlanması, iş faaliyetlerini sürdürebilmeleri için toplumsal dayanıklılığın arttırılması ve birlikte yaşama kültürünün geliştirilmesine yönelik sosyal uyum ve meslek edindirme faaliyetlerinin yürütülmesi sağlandı. Meslek kurslarının yürütülmesinde Harran Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (HARÜSEM) Müdürü Doç. Dr. Ahmet Göçen, Eğitim Danışmanı Ahmet Murat Bilgili görev alırken meslek eğitimleri ve hane içi üretim danışmanlıklarının verilmesinde Prof. Dr. Hasan Vardin, Dr. Öğr. Üyesi Mücahit Kahraman, Dr. Öğr. Üyesi Aydın Daş, Öğr. Gör. İsmail Baltacı, Arş. Gör. Gülşah Güngören, Arş. Gör. Şermin Top görev aldılar.

 

Kurumların ortaklığından gerçekleştirilen eğimler ve iş birliği hakkında görüşlerini belirten Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik “Kızılay Toplum Merkezi, Şanlıurfa Valiliği ve World Vision destekleriyle tamamlanan kurslar sonunda her bir katılımcıya hibe verilecek olup akademisyenlerimizin danışmanlığında hane içi üretim faaliyetlerine destek olunmaya devam edilecektir. Bu açıdan Harran Üniversitesi olarak hem halkın üretimine destek olmaya; hem de üniversite ve şehir işbirliğini daha da fazla artırmaya çalışacağız” diye konuştu.

 

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı