İdrar kaçırma şikayetiniz varsa adres Toros Devlet Hastanesi!

Mersin Toros Devlet hastanesine idrar kaçırma şikayeti ile giden 19 yaşındaki hastaya yapılan muayene ve tetkik sonrası mesanesini (idrar kesesini) tamamen kaplayan taşlar Üroloji kliniğinde Op. Dr. Aziz Ergin tarafından yapılan başarılı bir ameliyat ile çıkartıldı.
Yaklaşık 4 yıl önce yüksekten düşen ve parapleji(omurilik felci) gelişen hasta geçirmiş olduğu felce bağlı olarak idrar kesesini sonda ile boşaltıyordu. Rutin kontrolleri için Mersin Toros Devlet Hastanesi Üroloji kliniğine başvuran 19 yaşındaki hastaya yapılan Ultrasonda mesanesini tamamen kaplayan taşlar tespit edildi. Ameliyat öncesi hazırlıkları tamamlandıktan sonra Op. Dr. Aziz Ergin tarafIndan başarılı bir ameliyat ile taşlar çıkartıldı.
Op. Dr. Aziz Ergin “Paraplejik (omurilik felci) olan hastalarda Norojen mesane dediğimiz idrar kesesinin tamamen boşaltamama durumu rutinde gözüken bir tablodur; fakat bu hastalarda bu derece büyük taş olması rutinde gözlenen bir durum değildir. İdrar kesesinin sinirsel hastalığı olup sonda ile boşaltamayan hastalara mesane taşı hastalığı yününden muayene ve tetkikleri rutin olarak yapılması gerektiğini düşünüyorum” şeklinde açıklamada bulundu.