İON Kentler Birliği İle Ege’de Kültür Turizmi Devri Başlıyor

Teos Antik Kenti’nde Fazıl Say muhteşem bir konser verecek “Evvel zaman içinde diye başlar masallar.

ion-kentler-birligi-ile-egede-kultur-turizmi-devri-basliyor.jpg

Teos Antik Kenti’nde Fazıl Say muhteşem bir konser verecek

“Evvel zaman içinde diye başlar masallar. Evvel zaman içinde dünyanın en güzel şehirlerinden birinde diye devam eder” İşte masallara konu olan dünyanın en güzel şehirlerini barından Ege’de antik kentler İon Kentler Birliği projesi ile biraraya geliyor.

 

           Bir tarih yeniden canlanıyor: İon Kentler Birliği Projesi Ege’de yeni bir heyecan yaratacak

12 İon Kentini kültür rotası üzerinden bir araya getirerek Ege’nin dünyaya açılmasını sağlayacak “İON KENTLER BİRLİĞİ” projesinin lansmanı Cumartesi günü Teos Antik Kenti’nde gerçekleştirilecek.  Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say proje lansmanında Teos’un binlerce yıllık tarihi kalıntıları içinde notalarına bu kez bu özel proje için basacak.

 

           Ege kültürlerinin buluşma noktası olacak

12 İon kentini kültür rotası üzerinden bir araya getirerek kentlerin yepyeni bir anlayış ile dünyaya açılmasına olanak sağlayacak İon Kentler Birliği Projesi’nin startı Cumartesi günü Seferihisar’da veriliyor. Kolophon (Menderes), Miletos(Didim),  Myus(Söke), Priene(Söke), Ephesos(Selçuk), Lebedos(Seferihisar),Teos(Seferihisar), Klazomenai(Urla), Erythrai(Çeşme), Phokaia(Foça), Samos(Samos), Chios(Sakız) şehirlerinden oluşan bir antik kentler birliği üzerinden turizm gelirini arttırmak için çalışmalara başlayan Seferihisar Belediyesi, diğer tüm katılımcı şehirler ile beraber bir kültür destinasyonu oluşturacak.

 

Ege kıyıları bilginin, kültürün ve ilhamın başkenti olacak

Seferihisar Belediyesi’nin çabaları ile hayata geçirilecek olan “ İon Kentleri Birliği Projesi” partner şehirlerin kültür ve turizm odaklı iş birliklerini geliştirip ulusal ve uluslararası alanda görünürlük ve kazanç sağlamalarına olanak sağlayacak. Kültürel mirasa sahip Türkiye’deki diğer şehirlere örnek olacak bu proje aynı zamanda uluslararası alanda iş birliği ve dostluğu geliştirebilmek adına örnek bir model olacak.

 

Teos Antik Kenti’nde saat 20:30’da Fazıl Say unutulmaz bir müzik ziyafeti verecek

Seferihisar turizmine yeni bir nefes olacak proje ile Seferihisar tarihte olduğu gibi yeniden sanatın ve kültürün başkenti haline gelecek. İon Kentler Birliği’nin lansman etkinliğinde batı tarihinden günümüze en eski ve tarihi kentlerinden biri olan Teos Antik Kenti’nin büyülü atmosferinde ünlü piyanist Fazıl Say da saat 20:30’da unutulmaz bir konser verecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı