İŞ İNSANI AZİZ AKGÜL SEÇİLDİ

Mersin Berlin Dostluk Derneği Genel Sekreterliği’ne

Mersin Berlin Dostluk Derneği’nin yapılan genel kurul toplantısında yeni yönetim kurulu belirlenerek görev dağılımı yapıldı, genel sekreterliğe iş insanı Aziz Akgül seçildi.
Mersin Berlin Dostluk Derneği Genel Sekreterliği’ne sevilen İş İnsanı Aziz Akgül’ün seçilmesi, iş dünyasında memnunlukla karşılandı.
Genel kurulda açılış konuşmasını yapan Başkan Adil Alaybeyoğlu yapılan bazı projeler hakkında bilgi verdi.
Alaybeyoğlu yaptığı konuşmada, “Bu projeler arasında Toroslar Belediyesi ile Pankow Belediyesi delegasyonları buluşması, STK buluşmaları, Mersin Üniversitesi Konservatuar öğrencilerinin Berlin ziyareti ile Berlin’deki müzik okullarında verdikleri konserler, Yenişehir Belediyesi Hentbol takımı ile Berlin’deki partner Hentbol takımlarının buluşması, kardeş okul projesi, AB’nin destek verdiği Gruntvig Hayat Boyu Öğrenme projesi, Kardeş Şehir projesi, Kardeş belediye projesi ( Mezitli Belediyesi ile Schönberg Belediyesi’nin kardeş belediye olması en önemli projelerimizdendir) yer almaktadır.” dedi.
Genel kurulda, Divan Başkanlığına Kent Konseyi eski başkanı Faik Burakgazi, katip üyeliğe ise Sinan Karahan ve Mustafa Gönen seçildi. Planlanan tüzük değişikliği oylandı ve onaylandı. Yeni seçilen yönetim kurulunun görev dağılımı yapıldı.
Buna göre dernek yönetim kurulu Başkan Adil Alaybeyoğlu (Sendikacı), Başkan Yardımcısı Mehmet Sinan Canpolat (Oda Başkanı), Genel Sekreter Aziz Akgül (İş insanı), Sayman Hüseyin Aral (siyasetçi), Üye Mahmut Karabulut (68’liler Derneği), Üye Bedrettin Gündeş ( MBB Daire Başkanı), Üye Fatma Emir Yılmaz (Mali Müşavir) olarak, Denetim kurulu ise Başkan Faik Burakgazi (MTSO eski Meclis Başkanı, Mersin Kent Konseyi eski Başkanı), Üye Mustafa Güler ( İşadamı), Üye Sinan Karahan (Sağlık uzmanı) olarak belirlendi.
Mersin Berlin Dostluk Derneği Genel Sekreteri olarak seçilen İş İnsanı Aziz Akgül genel kurulda yaptığı konuşmada, “Derneğin tüm desteği ile bana layık görülen genel sekreterlik görevini büyük bir onurla yürüteceğim. Bugüne değin çok önemli projelere imza atan ve tamamen gönüllülük ilkesiyle hizmet eden derneğimizde bu önemli göreve getirilmiş olmamın anlamını biliyorum. Bugüne dek yapılmış olan projelere yenilerini eklemek en önemli görevimiz olacaktır. Özellikle derneğimizin uzun çabaları neticesinde büyük özverilerle başardığımız Mezitli-Schönberg Kardeş Belediyelerimizin bu yıl içinde gerçekleşecek olan 10. yılını partnerimiz Berlin Mersin Dostluk Derneği ile birlikte çoşku ve heyecanla kutlayacağız. Bu konuda partnerimiz Berlin Mersin Dostluk Derneği Başkanı Tillie Kluthe ile yaptığımız görüşmelerde pandemi sürecinin sona ermesinden sonra önemli projelerde buluşma kararı alınmıştır. Ayrıca Berlin Mersin Dostluk Derneği’nin kurucu başkanı ve Pankow Bölge Parlementosu eski üyesi Rudolf Detlev Blom’un derneğimize üye olması bize güç vermiştir. Kendisine Mersin’deki yeni yaşantısında sağlık ve mutluluklar diliyoruz.” şeklinde konuştu.