Kılıçdaroğlu: Depremzedelerin evlerini ve iş yerlerini 5 kuruş almadan yapacağım

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin Mitingi’nde konuştu. (Fotoğraf: Alp Eren Kaya)

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin’de Millet Buluşması kapsamında halka seslendi.
Millet İttifakı 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Mersin’lilerle buluştu.
Kılıçdaroğlu Millete seslendi
Birlikte değiştireceğiz. Birleşe birleşe değişeceğiz. Bir otoriter yönetimi demokratik yollarla değiştireceğiz.
5 milyon 300 bin genç gidecek, otoriter yönetimi değiştirecek. Dünya siyaset tarihi bunu yazacak. Dünya gençliği için de örnek olacaksınız.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin Mitingi’nde konuştu. (Fotoğraf: Alp Eren Kaya)
5 KURUŞ ALMADAN YAPACAĞIM
Depremzedelere en çok kucak açan Mersin. Dünyaya dayanışma örneği sergilediniz. Ben bütün depremzedelere söz verdim. Evlerini işlerini yapacağım. Ve 5 kuruş almadan onların evlerini dükkanlarını yapacağım. Anayasa diyor ki idarenin kusurunda olan bu kaybı idare karşılayacak. 20 yıl borçlanma olmayacak. Aslında Anayasa bunu diyor.
Söz verdim yapacağım. Emekliye de söz verdim Kurban Bayramında emekli gidecek bankadan parasını çekecek 15 bin. Diyorlar ki parayı nerden bulacaksın. Bay Kemal devlette çalıştı yıllarca. Bütçeyi kim yapar? Siyasi otorite. Siyasi otorite parayı nereye uygun görürse ona verir. Onlar gibi beşli çeteye değil esnafa çiftçiye dağıtacağım ben.
Onlar gibi saraylarda da oturmayacağım sizler gibi mütevazı yaşayacağım. Saraylarda gözüm yok, Gazi’nin Çankaya’sında oturacağım.
Yeteri kadar kamplaştırıldık. Sinir küpü olduk. Komşu komşunun kimliğini, inancını sorgulamaya başladı. Buradan çıkmamız lazım. Herkesin kimliği, inancı, yaşam tarzı Bay Kemal’in başının üstüne.
Köylerde sadece öğretmen ve imam olmayacak. Tarım yapılıyorsa ziraat mühendisi, teknisyeni olacak. Hayvancılık yapılıyorsa veteriner hekim olacak. Çiftçinin toprak analizlerine bakılacak. Bu söylediğim kişiler üreticinin emrinde olacak.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin Mitingi’nde konuştu. (Fotoğraf: Alp Eren Kaya)
Suriyeli kardeşlerimizi en geç iki yıl içinde kendi ülkelerine uğurlayacağız. Asla ırkçılık yapmayacağız. Onların okullarını, kreşlerini, yollarını Avrupa Birliği fonlarıyla yapacağız. Gidecekler kendi ülkelerine ve ata toprağında rahat etmelerini sağlayacağız. Meşru hükümetle karşılıklı büyükelçilikleri hemen açacağız. Buradan gidenlerin can ve mal güvenliklerini tamamen sağlayacağız.
İnsanları ayırdılar. Herkesin kimliği benim başım üstüne. Herkesin dini benim başım üstüne. Evde çocuk aç mı? Ben onla ilgileneceğim. 3-5 maaş, 10-15 yerden aylık alan olmayacak ben bunları bitireceğim.
–Anneler ekonomik krizi en çok siz hissediyorsunuz mutfakta, pazarda siz görüyorsunuz. Anneler siz merak etmeyin beslenme çantalarını dolduracağız okulda beslenecekler. Ne yiyecek diye düşünmeyin. Bütün köy okullarını yeniden açacağız ve Cumhuriyet’in 100. yılında 100 bin öğretmen atayacağız dedi