Kılıçdaroğlu Erdoğan’ın ‘montaj’ itirafını işaret etti: Sahtekarlık yapandan cumhurbaşkanı olmaz

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘montaj’ itirafıyla ilgili “Birbirimizi eleştiririz ama siyaset, rakibine iftira atmak, kumpas kurmak değildir. Allah bizi sahtekarlardan korusun. Sahtekarlık yapandan cumhurbaşkanı olmaz. Haksızlık karşısında, iftira karşısında Allah’a sığınıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna beş gün kalmışken, 13. Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sahadaki çalışmalarına devam ediyor. Bugün deprem bölgesi Hatay’da konuşan Kılıçdaroğlu, sığınmacıları en geç iki yılda göndereceklerini ve terörle kararlı bir şekilde mücadele edeceklerinin yeniden altını çizdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, muhalefeti karalamak için hazırlanan videonun montaj olduğunu açıkça ifade etmesine de değinen Kılıçdaroğlu, siyasette ahlaklı mücadelenin önemine vurgu yaptı.

‘SIĞINMACILARI IRKÇILIK YAPMADAN GÖNDERECEĞİZ’

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Artık her alın terinin değeri olacak. Sığınmacılar konusunda şikayetler var biliyorum. İktidar diyor ki, göndermeyeceğiz. Bizim ise elini vicdanına koyan, ırkçılık yapmadan hazırlanan projemiz hazır. En geç iki yıl içinde hepsini ülkelerini yollayacağız. Tüm iktidar paydaşları bu konuda anlaştık.

‘TÜRKİYE’Yİ SIĞINMACI DEPOSU YAPMAYACAĞIZ’

Şunu da ifade edeyim, geri kabul anlaşması yaptılar. Yani Türkiye’yi sığınmacı deposu yaptılar. Biz bunu kesinlikle yapmayacağız, Türkiye’yi bu durumdan çıkaracağız. Suriye ile de ilişkileri düzelteceğiz. Türkiye barışın, sevginin, dostluğun ülkesi olacak.

‘TERÖRÜN MUSLUĞUNA SU TAŞIYANIN ALLAH BELASINI VERSİN’

Siyasete girmeden önce de ben bunu her yerde ifade ettim. Terörü her yerde her ortamda insanlık suçu olarak ilan ettim. Kim onlarla iş birliği yapıyorsa, kim musluğuna su taşıyorsa Allah bin belasını versin.

‘HAKSIZLIK VE İFTİRA KARŞISINDA ALLAH’A SIĞINIYORUM’

Siyaset ahlaklı insanların işidir. Birbirimizi eleştiririz ama siyaset, rakibine iftira atmak, kumpas kurmak değildir. Allah bizi sahtekarlardan korusun. Sahtekarlık yapandan cumhurbaşkanı olmaz. Daha dün televizyona çıkan kişi montajlı görseller kullandığını itiraf etti. Haksızlık karşısında, iftira karşısında Allah’a sığınıyorum. Rahmetli babam derdi ki, ‘Oğlum sen doğru dur, eğri duran belasını bulur.’

‘VATANSEVERLİK OY KULLANMAKTIR’

Muhakkak sandığa gidin, oy kullanmayı unutmayın. Vatanseverliğinizi unutmayın, vatanseverlik oy kullanmaktır. Ahlaklı olanı iktidara taşımaktır.”