Kılıçdaroğlu İstanbul’da: Değişime hazır mısınız?

Millet İttifakı’nın partileri İstanbul Maltepe’de miting düzenledi. Mitingde konuşan cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ayrım yapmadan herkese hizmet edeceğini belirtti.

Millet İttifakı liderleri, 14 Mayıs seçimlerine 8 gün kala İstanbul Maltepe’de düzenlenen mitingde buluştu.

Mitinge Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra ittifak ortağı diğer parti liderleri Meral Akşener, Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu, Temel Karamollaoğlu, Gültekin Uysal ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayları Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş da katıldı.Saat 17.30’da başlayan miting öncesi Maltepe miting alanı doldu. Mitinge gelenler, polisin güvenlik noktalarındaki kontrollerin ardından alana alındı.

KARAMOLLAOĞLU: 15 MAYIS YENİ BİR DÖNEMİN BAŞLANGICI OLACAK

Mitingde konuşma yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Selamünaleyküm muhterem İstanbullu kardeşlerim. Sizin şu ortaya koyduğunuz tablodan inşallah 14 Mayıs’ta mührü Millet İttifakı’na vereceğinizin işaretini görüyorum. İnşallah 15 Mayıs yeni bir dönemin başlangıcı, Sayın Kılıçdaroğlu’nun da cumhurbaşkanlığının tescili olacak” dedi.

“Sizin sıkıntılarınızı biliyoruz, onlara derman olacak projeleri, ilkeleri de son bir buçuk yılda hazırlardık. Biz sadece vaatte bulunmuyoruz” diyen Karamollaoğlu, “her mağdur insanın derdiyle dertlenmeyi kendilerine ilke edindiklerini” söyledi.

Karamollaoğlu “Adalet başta olmak üzere her konuya el atacağız. Sanayide mutlaka bir devrim yapacağız” diye konuştu.

YAVAŞ: BU KALABALIKLAR DEĞİŞİMİN MÜJDESİNİ VERİYOR

Temel Karamollaoğlu’nun ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Mansur Yavaş konuşma yaptı.

“Bu kalabalıklar bir şey söylüyor, inşallah 14 Mayıs’ta değişimin müjdesini veriyor” diyen Yavaş, hükümetin sorunların tartışılmasını istemediğini belirtti.

“Tüm kesimleri kucaklayacaklarını” söyleyen Yavaş, “Seçime gidiyoruz ama nasıl bir seçim anlamadık. İktidar tankları tüfekleri gösteriyor, gemileri gösteriyor. Seçim mi yapıyoruz, savaşa mı hazırlanıyor belli değil. Ekrem beyin ikinci seçiminde dediler ki, İstanbul düşerse Mekke, Kudüs düşer, büyük İsrail kurulur. İstanbul düştü ama her şey çok güzel oldu. Gerçeklerin bu seçimde de konuşulmasını istemiyorlar. Korkuyorlar, hesap vermekten korkuyorlar. 14 Mayıs’tan sonra hukukun üstünlüğü de olacak ve hukuk herkese eşit işleyecek” ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU: BU KARARI ALANLARI YUHALAYIN Kİ BİR DAHA CESARET EDEMESİNLER

Daha sonra ittifakın bir diğer cumhurbaşkanı yardımcısı adayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sahneye geldi.

İmamoğlu, “İstanbul mitingleri Türkiye’nin tarihini değiştirmiştir, değiştirmeye devam edecek. Tarihi bir buluşma yaşıyoruz. Bu muhteşem tablo gösteriyor ki Türkiye değişiyor. Değerli hemşerilerim aramızda kalsın kazanıyoruz” dedi.

“Bugün Türkiye tarihinin unutulmaz 6 Mayıs’larından birini yaşıyoruz. Bundan 4 yıl önce 6 Mayıs 2019 günü bir yargı darbesiyle karşı karşıya kalmıştık” diyen İmamoğlu, kazandığı yerel seçimin YSK tarafından iptal edilmesini hatırlattı.

Mitinge katılanları yuhalaması üzerine İmamoğlu, “Genelde yuhalamayın derim ama bu kararı alanı yuhalayın kardeşim. Bu, demokrasi tarihine o kara lekeyi vuranları yuhalayalım ki, bir daha kimse buna cesaret edemesin. İstanbulluların iradesini beğenmeyenler seçimi iptal ettirmişti. Sonra millet onlara öyle bir demokrasi tokadı attı ki yerle bir etti. Bu kararı alanlara bir şey daha öğrettik, tek tek oy saymayı. 14 Mayıs’ta da milyonlarca oy farkını onlara saydırmaya hazır mıyız?” şeklinde konuştu.

‘SEÇİMİ İKİNCİ TURA BIRAKMAYIN, HER TÜRLÜ NUMARAYI ÇEKER BUNLAR’

Liyakatin önemli olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Bir avuç insanın torpilli yaşamı bitecek. Mülakat çöpe, liyakat memleketin gündemine. Milletin iktidarında böyle olacak” ifadelerini kullandı.

Seçimin ikinci tura kalmamasını isteyen Ekrem İmamoğlu, “Her şeye rağmen biz karşılığını veririz ama ikinci tura bu işi bırakmayın. Her türlü numarayı çeker bunlar. Bunların fıtratında var. Bunun cevabı 31 Mart seçimidir. Bunlar dövize de ekonomiye de her türlü zeval getirirler. Beter işler yaparlar sonra suçu bize atarlar. O yüzden bu işi ilk turda bitirmek farzdır” dedi.

BABACAN: TÜRKİYE BİRDEN BÜYÜKTÜR

İmamoğlu’nun ardından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, mitinge katılanlara seslendi.

Babacan, “Herkes Türkiye’yi izliyor. Türkiye’de demokrasi kazanacak, bütün dünyadaki demokratlar umutlanacak. Sağcı solcu, Sünni Alevi, Türk Kürt demeden hep beraber daha fazla demokrasi diyecek miyiz? Hep beraber Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı seçecek miyiz?” dedi.

“Hey gidi İstanbul hey, 2010’da İstanbul, Avrupa Kültür Başkenti olmuş muydu? Tek haneli enflasyonla ve Avrupa Birliği standartlarına ulaşmak için yaptığımız reformlarla başarmıştık bunu. Şimdi ülkeyi getirdikleri hale bakın” diyen Babacan, Türk Lirası’nın dolar karşısındaki değer kaybına dikkat çekti.

Babacan, “Bu enflasyon var enflasyon tam bir baş belasıdır. Ülke de neredeyse devlet kurumu kalmadı. Şu anda bu ülkenin bir ekonomi politikası yok. Ne var zır cahillik var. Devlet kadroları tek bir kişinin oyuncağı oldu. 6 ayda bu kriz iklimini sona erdireceğiz. Birleşe birleşe, hep beraber kazanacağız. Türkiye birden büyüktür” şeklinde konuştu.

UYSAL: SADECE 20 YILLIK BİR İKTİDAR DÖNEMİNİ DEĞİL BİR DEVRİ KAPATIYORUZ

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ise konuşmasında “Bir tarihi kavşağa doğru hep beraber ilerliyoruz. 14 Mayıs 2023, milletin yeniden kaderine hakim olacağı bir gün olacak. Türkiye’yi kendilerini vazgeçilmez zannedenlere, kendi varlıklarını kaçınılmaz bir kadere dönüşmek için Türkiye’yi risklere mahkum edenlere, bu ülkenin kaynaklarını 85 milyona değil de bir avuç insana sunanlara karşı yeter diyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

“Sadece 20 yıllık bir iktidar dönemini değil, bir buçuk asırdır sürdüregeldiğimiz değişim çizgisi içerisinde bir devri kapatıyoruz. Demokrasimizi, cumhuriyetimizin değerlerini kaybetmeye yüz tuttuğunda mücadele ede de, birleşe birleşe içselleştireceğiz, kazanç haline getireceğiz” diyen Uysal şöyle devam etti:

“Bugün milyonlarca insanımız sefalet içindeyse sorumluluğu elbette yönetenlerdedir. Yakınlarda TÜRK-İŞ yoksulluk ve açlık sınırını açıkladı. Açlık sınırı 10 bin 135 lira. TÜRK-İŞ açlık sınırını açıklıyor da biz bu ülkenin kaynaklarını kendisi için beytülmal zannedenlerin tokluk sınırını açıklayamıyoruz. Bu ülkenin imkanları herkese yeter. Eğer en alt gelir grubuyla en üst gelir grubu arasındaki fark 8 katına çıkmışsa ülkeyi yönetenlere şapkasını önüne koyup düşünecek. Ülkenin kaynaklarını yağmaladılar, haram saltanatı kurdular. Türkiye’ye umut vaat ediyoruz.”

DAVUTOĞLU’NDAN BİNALİ YILDIRIM’A: HADDİNİ BİL

Gültekin Uysal’ın sonrasında Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “14 Mayıs, siyasi darbe girişimidir” sözlerini hatırlatan Davutoğlu, “İstanbul anlayana hocadır, anlayana derse verir ders. İstanbullular bugün bir milli irade dersi veriyor. Seçimlere siyasi darbe diyen bir bakana, toplumu bölerek kardeşi kardeşe düşman kılan bir söylem kullananlara milli irade dersi veriyor İstanbul” dedi.

Hükümetin tarım ve hayvancılık politikalarını eleştiren Davutoğlu, “Sadece geçen yıl 1 milyon büyükbaş, 1 milyon 300 bin küçükbaş hayvanımızı kaybettik. Siz niye pahalı et yiyorsunuz biliyor musunuz? Çünkü hayvancılığı öldürdüler, çünkü bunlar toprakla savaşanlardır” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın “Bu seçim, işgalcilere karşı istiklal mücadelesi seçimidir” açıklamasına tepki gösteren Davutoğlu, “Girdiği her seçimi kaybeden, Başbakanlık makamını gasp eden bir adam çıkmış bizi yabancı işgalcilerle bir arada tutuyor. Haddini bil haddini! Millet İttifakı işgalcilere de toprağı istila eden rantiyeye de karşı kurulmuştur” ifadelerini kullandı.

AKŞENER: ADAMLA DÖVÜŞTÜRECEKSİNİZ BENİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sahneye torunuyla birlikte çıkarak mitinge katılanları selamladı.

“Başbakan Akşener” sloganları üzerine Akşener, “Öyle Başbakan demekle olmaz. Oylarınızı istiyorum oylarınızı. Bir oy Kemal’e, bir oy Meral’e. Burada hem Cumhuriyet Halk Partisi’nin hem İYİ Parti’nin seçmeleri var. Birleşe birleşe kazanıyoruz. Ortada bir sorunumuz yok. Ama minicik bir isteğim var sizden. Her CHP’li aileden tek bir oy istiyorum. Ama biz bütün İYİ Partililer çok çalışıp, bütün oylarımızı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun oyları için oraya şak diye basacağız” dedi.

Muhalefete yönelik üsluba tepki gösteren Akşener, “Hayatımda bu kadar rezil bir seçime ilk defa gidiyoruz. hakaretlerin, küfürlerin, iftiraların, tehditlerin havada uçuştuğu bir seçim. Milletine işgalci diyen bir dil. Türk milletine darbeci diyen bir dil. Bütün psikiyatrları bu abileri tedavi için davet ediyorum. Gerçekten cezai ehliyetleri kalmadı” ifadelerini kullandı.

Ali Yeşildağ’ın Antalya Havalimanı’nda yolsuzluk yapıldığı iddialarını aktaran Akşener, “Bir firma 5 milyar dolar veriyor, o firmanın dosyasından evrak çalınıyor, yakınlardan birine 3 milyar dolara veriliyor, 1 milyar dolar cebelleze ediliyor. Recep Bey tarafından 1 milyar dolar alındığını söylüyor. Recep Bey, hazır video orada, bize küfretmek yerine bunu soruştur bakalım bir milyar dolar kimin cebine gitmiş. Ali Yeşildağ’ın iddiasına göre senin cebine girmiş. Bu sizin paranız” dedi.

“Hırsız Tayyip” sloganı atılınca Akşener, “Bak şimdi ama öyle diyorsunuz. Adam çıkacak diyecek ki, ‘Bu bayanın, bu bayanın dokunulmazlığı da yok, bugünlerin daha iyi günlerin bayan’ diyecek. Ondan sonra al başına belayı adamla beni dövüştüreceksiniz beni” yanıtını verdi.

“Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı üzerine Akşener, “Bundan uyuz oldu adam şimdi. Kesin uyuz oldu. ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ dediniz gıcık oldu, uyuz oldu bilesiniz. Çünkü Atatürk’ü hiç sevmiyorlar, Cumhuriyet’ten nefret ediyorlar” diye konuştu.

Yolsuzlukları durdurmanın seçmene bağlı olduğunu belirten Akşener, “Haram el uzatmayan, dürüstlüğüne hepimizin kefil olduğu Kemal Kılıçdaroğlu’nu seçeceksiniz” dedi.

KILIÇDAROĞLU: TÜRKİYE’Yİ BURADAN ÇEKİP ÇIKARACAĞIZ

Akşener’in ardından Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu, sahneye çıktı ve mitinge katılanları selamladı.

“Değişime hazır mısınız” diye soran Kılıçdaroğlu, “Ben de size söz veriyorum, bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek, hiçbir yoksul ailenin elektriği, suyu, doğal gazı kesilmeyecek. Bu ülkeyi cennet gibi yapacağız, birlikte huzur içinde yaşayacağız. 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım, hiçbir ayrım yapmadan söz veriyorum” ifadelerini kullandı.

Toplumun kutuplaştırıldığını belirten Kılıçdaroğlu, “Komşumuzun kimliğini sorgular hale getirdiler. İnsanların inançlarını sorgular hale getirdiler. Türkiye’yi buradan çekip çıkaracağız. Bunun için en büyük güç sizsiz. Yaklaşık 800 bin genç İstanbul’da ilk kez oy kullanacak. Sizler otoriter bir yönetimi demokratik yollarla değiştireceksiniz, dünya siyasi tarihine de önemli bir armağan bırakacaksınız” dedi.

‘ADALETE SUSADIK’

“Herkesi kucaklayacağız” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Hiç kimseyi mağdur etmeyeceğiz. KHK’lılara bahar gelecek mi, hiç endişe etmeyin. Bu kardeşiniz meydana adalet yürüyüşünden sonra da gelmişti. Adaleti her yerde savunmak zorundayız. Hepimiz adalete susadık.”

‘SARAY MERAKIM YOK, SİZLER GİBİ YAŞIYORUM’

“Benim saray merakım yok, 6 liderin de saray merakı yok. Sizler gibi yaşıyorum. Sizler gibi yaşamaktan da onur duyuyorum. Allah nasip eder sizlerin oylarıyla Cumhurbaşkanlığı konutuna oturduğumda yerimiz Çankaya olacak.”

‘STAJ VE ÇIRAKLIK İÇİN BORÇLANMA İMKANI GETİRECEĞİM’

“Söz verdim, en geç 2 yıl içerisinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi, Afganlı kardeşlerimizi ülkelerine uğurlayacağız. Staj ve çıraklık meraklanmayın, gayet iyi biliyorum, çözeceğim. Çalıştınız, kazandınız, prim yatırmadılar, borçlanma imkanı getireceğim. Her hakkı teslim edeceğim.”

‘BEŞLİ ÇETELERİN YURT DIŞINA GÖTÜRDÜKLERİ PARALARI GETİRECEĞİM’

“Benim Cumhurbaşkanı olmamı istemeyen iki kesim var. Onları bilmenizi isterim. Birincisi beşli çeteler. Yuh çekmeyin, sandığa gidip oy kullanın. Yuh çekmek kolayı, zor olanı sandığa gitmek. Sandığa giderken bir arkadaşını beraber getirmek. Cumhur İttifakı’na geçen seçimlerde oy veren birisini ikna edeceksiniz. Bunu sözünü istiyorum.

Beşli çetelerin yurt dışında paraları nerelere götürdüklerini biliyorum. Amerika’da gökdelenler yaptığını biliyorum. Muhammed Ali Clay’ın çiftliğini nasıl satın aldıklarını biliyorum. Londra’da paraları nerelere yatırdıklarını biliyorum. Tamamını ama tamamını son centine kadar alıp getireceğim ve bu millete vereceğim.”

‘KUL HAKKI YİYENİN BURNUNDAN FİTİL FİTİL GETİRECEĞİM’

“Az önce Meral Hanım söyledi, sadece bir işlemden 1 milyarın nasıl götürüldüğünü söyledi. Onların tamamını kuruşu kuruşuna getireceğim ve size vereceğim. Kul hakkı yemem ve kul hakkı yedirmem. Onlar diyorlar mı, kul hakkı yemeyeceğiz diye. Kul hakkı yiyenin burnundan fitil fitil getireceğim, hiç kimse endişe etmesin.”

‘UYUŞTURUCU BARONLARININ KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIM’

“Beni hiç sevmeyen ikinci grup uyuşturucu baronları. Söz veriyorum uyuşturucu baronlarının kökünü kazıyacağım. Uyuşturucu baronlarına da bir şey diyemiyorlar. Neredeyse kucaklaşacaklar. Bu ülkeyi aydınlığa çıkaracağız.

Bu ülkeye arkadaşlarımla beraber baharı, huzuru getireceğim. Asla ayrımcılık yapmayacağız. 85 milyonu kucaklayacağız. Size sözüm 85 milyonun Cumhurbaşkanı olacağım, hizmet edeceğim, hiçbir ayrım yapmayacağım.” (HABER MERKEZİ)