Kukuli Şarkıları İşaret Dili ile Çocukların Kalbine Dokunuyor

Şarkılarıyla milyonların kalbinde taht kuran Kukuli, “Paylaşmak Güzeldir”, “Tebessüm En Güzel” gibi birbirinden güzel şarkılarını işaret diliyle çocuklara aktarıyor.

kukuli-sarkilari-isaret-dili-ile-cocuklarin-kalbine-dokunuyor.jpg

Şarkılarıyla milyonların kalbinde taht kuran Kukuli, “Paylaşmak Güzeldir”, “Tebessüm En Güzel” gibi birbirinden güzel şarkılarını işaret diliyle çocuklara aktarıyor. Hareketli ve sevimli maymun Kukuli’nin en yakın arkadaşları Tinky ve Minky ile maceralarını eğlenceli ve eğitici şarkılar eşliğinde anlatan animasyon dizi Kukuli, Türkiye İşitme Engelliler Derneği iş birliğiyle hayata geçirdiği projeyle işitme engelli çocukların kalbine dokunuyor.

 

Türkiye’nin ilklerine imza atan çocuk ve aile eğlence şirketi Fauna Entertainment, dünya çapında da adından söz ettiren animasyon dizisi Kukuli şarkılarını işitme engelli çocuklarla buluşturuyor.

 

İşaret Dilindeki Kukuli Şarkıları Toplamda 460 milyon izlendi

 

Çocukların yaşamlarının bir parçası olabilmek, yetişkin olduklarında onlara ilham verecek anıları birlikte inşa etmek amacıyla hareket ettiklerini dile getiren Fauna Entertainment’ın CEO’su Emre Aksoy; “Evrensel olma ve herkesi kucaklama bilinciyle çıktığımız bu yolculuğumuzda, çocuklarımıza tüm bunları hatırlattığımız şarkılarımızı işitme engelli çocuklarımız ve aileleriyle de paylaşmak istedik. Türkiye İşitme Engelliler Derneği ile birlikte 3 yıl önce başlattığımız bu projeyle şarkılarımızı işaret dilinde yayınlıyoruz. Bugüne kadar 460 milyon izlenme oranıyla aslında bu alanda ne kadar ihtiyaç olduğunu bize gösteriyor. Bu da bizim için paha biçilemez bir mutluluk. Hayatta her şey ve herkesin değerli olduğu bilinciyle yaşamaya inanıyor, bunu aktarmaya ve tüm çocukları kucaklamaya çalışıyoruz. Bundan sonraki süreçlerde de şarkılarımızı işaret dilinde çocuklarla paylaşmaya devam edeceğiz” diye aktardı.

Şarkıların işaret dili ile çocuklara aktarmanın çok değerli olduğunu dile getiren Türkiye İşitme Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali İsmet Öner ise konuya ilişkin şu açıklamada bulundu; “Bundan 3 yıl öncesine kadar hikaye ve şarkılardan uzak olan çocuklarımız artık hikaye ve şarkılara ulaşabiliyor. Bu proje ile çocuklara şarkıların o eğlenceli ruhunu anlatmak bizler için de mutluluk verici… Türkiye İşitme Engelliler Derneği olarak çocuklarımızla bir araya gelecek yeni projeler için çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

 

İşaret dilinde yayınlanan Kukuli şarkılarından biri olan “Paylaşmak Güzeldir” çocuklara yardım duygusunu ve paylaşmanın mutluğunu anlatırken, “Tebessüm En Güzel” hediye şarkısıyla çocuklara ve onlarla birlikte dinleyen ebeveynlere herkesi sevmeyi, bir tebessümle sevgiyi paylaşma duygusunu anlatıyor. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı