Lockergoga fidye yazılımı için bitdefender’den ücretsiz şifre çözücü

ŞİRKETLERE 104 MİLYON DOLAR KAYBETTİREN LOCKERGOGA FİDYE YAZILIMI İÇİN ÜCRETSİZ ŞİFRE ÇÖZÜCÜ YAYINLANDI   71 ülkede büyük ölçekli pek çok şirketin verilerini şifreleyerek yaklaşık 104 milyon dolar zarara neden olan fidye yazılım ailesi LockerGoga, son dönemin en tehlikeli formları arasında yer alıyor.

lockergoga-fidye-yazilimi-icin-bitdefenderden-ucretsiz-sifre-cozucu.jpg

ŞİRKETLERE 104 MİLYON DOLAR KAYBETTİREN LOCKERGOGA

FİDYE YAZILIMI İÇİN ÜCRETSİZ ŞİFRE ÇÖZÜCÜ YAYINLANDI

 

71 ülkede büyük ölçekli pek çok şirketin verilerini şifreleyerek yaklaşık 104 milyon dolar zarara neden olan fidye yazılım ailesi LockerGoga, son dönemin en tehlikeli formları arasında yer alıyor. Bitdefender’in kullanıma sunduğu ve tamamen ücretsiz olan yeni şifre çözücü, geniş kapsamlı mağduriyet yaratan LockerGoga fidye yazılımları karşısında hem kişileri hem de kurumları büyük finansal kayıplardan kurtarıyor.

 

2019 yılında ortaya çıkan LockerGoga fidye yazılımı ailesi, bugüne kadar 71 ülkedeki pek çok şirketin verilerini şifreleyerek 104 milyon dolardan fazla maddi zarara neden oldu. Öyle ki 2019 yılında hackerlar tarafından düzenlenen siber saldırılarda Norveçli alüminyum devi Norsk Hydro ve Fransız mühendislik firması Altran Technologies büyük finansal kayıplar yaşadı. Global siber güvenlik lideri Bitdefender, LockerGoga fidye yazılımına karşı Europol, Zürih Savcılığı ve Zürih Polisi ile ortaklaşa hareket ederek tamamen ücretsiz bir şifre çözücüyü kullanıma sundu.

 

Bitdefender LockerGoga Şifre Çözücü ile Verilerinize Tekrar Erişin

 

Şirketlerin fidye yazılımı saldırılarını alınacak önlemlerle önemli ölçüde engelleyebileceğini belirten Bitdefender Antivirüs’ün Türkiye distribütörü Laykon Bilişim’in Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, “E-postalardaki linklerin ve eklerin güvenli bir şekilde kontrol edilmesi, şüpheli e-posta eklerinin engellenmesi, düzenli yedeklemeler oluşturulması, iki faktörlü kimlik doğrulamanın uygulanması ve BT sistemlerinin güncel tutulması fidye yazılımları için en kritik önlemler arasında.” ifadelerinde bulunuyor. “Fidye yazılımı saldırılarının yüzlerce farklı varyantı olduğu için sadece sunduğumuz bu şifre çözücüye sahip olmak maalesef yeterli değil.” diyen Alev Akkoyunlu, bu yüzden kesinlikle saldırılar gerçekleşmeden gerekli önlemlerin alınması gerektiği uyarısında bulunuyor.

 

LockerGoga saldırıları, ‘.locked’ uzantılı dosyaların varlığıyla ortaya çıkıyor. Normal yazılımlarla çözülemeyen bu dosyalar için daha etkili şifre çözücüler gerekiyor. Bitdefender’in şifre çözücü aracı, tüm dosya sistemini veya tek bir klasörü tarayarak şifrelenmiş dosyaları buluyor ve şifre çözmeyi otomatik olarak gerçekleştiriyor. Bitdefender şifre çözücü aracı hem tek bir cihazda hem de LockerGoga tarafından şifrelenmiş tüm ağlarda çalışabiliyor. Şifre çözücüyü çalıştırmak için detaylı bir rehber yayınlayan Bitdefender, LockerGoga şifre çözücünün 4 adımda kolaylıkla uygulanabildiğini gösteriyor.

 

1. Kötü niyetli fidye yazılımlarıyla mücadelenin ilk adımında Bitdefender LockerGoga şifre çözücüyü https://bitdefender.com.tr/ucretsiz-lockergoga-sifre-cozucu/ linkinden indirmek gerekiyor.

 

2. Şifre çözücü indirildikten sonra indirilen dosyaya çift tıklanarak çalışması için onay verilmeli.

 

3. Bir sonraki adımda ‘’Kutuyu işaretleyerek kullanım koşullarını kabul etmiş olursunuz.’’ kutucuğunun işaretlemesi gerekiyor.

 

4. En son adımda şifrelenmiş tüm dosyalarda tarama gerçekleştirmek isteyen kullanıcıların ‘’Tüm sistemi tara’’ seçeneğini seçmesi ve buna ek olarak ‘’Dosyaları yedekle’’ seçeneğini de işaretlemesi öneriliyor. Daha sonra ‘’Başlat’’ butonu seçilerek Bitdefender şifre çözücü aracı aktif hale getiriliyor ve tarama başlıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı