Mansur Yavaş’tan Kılıçdaroğlu’na: Temennimiz Cumhurbaşkanı olarak teşrif etmeniz

Mansur Yavaş, Batıkent Rekreasyon Alanı ile 10 Adet Parkın Temel Atma ve Açılış Töreni’nde konuştu. Kılıçdaroğlu’na cumhurbaşkanlığı göndermesi yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Batıkent Rekreasyon Alanı ve 10 parkın temel atma ve açılış törenine katıldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, törende yaptığı konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenerek, “Bu yıl içerisinde Batıkent rekreasyon alanının açılışını inşallah birlikte yaparız. Temennimiz cumhurbaşkanı olarak teşrif etmeniz” dedi.

Ankara’da belediyecilik anlayışını değiştirecekleri sözünü vererek göreve başladıklarını ifade eden Yavaş, kenti şeffaf, katılımcı ve hesap verebilir bir anlayışla yönettiklerini anlattı. Göreve geldiği günden bu yana yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Yavaş, “Halkın her kuruşunun hesabını halka veriyoruz” dedi.

‘14 MAYIS’TAN SONRA GÜZELLİKLER TÜRKİYE’YE YAYILAÇAK

2019 seçimlerinden sonra göreve gelen tüm belediye başkanlarının bu anlayışla çalıştığını belirten Yavaş, “Eğer belediyeler değişirse işten çıkarırlar, sosyal yardımlar kesilir gibi karalamalarda bulundular. Anlatacak hiçbir şeyi kalmayan insanlar halkın gözünü korkutarak oy almaya çalışıyorlar. Ama şimdi örneği var. Gördüler ve denediler. İnşallah 14 Mayıs’tan sonra bir şey değişecek ve bu güzelliklerin hepsi Türkiye’ye yayılacak” diye konuştu.

Belediyeciliği siyaset için değil halk için yaptıklarını ifade eden Yavaş, konuşmasını bitirirken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenerek, “Bu yıl içerisinde Batıkent rekreasyon alanının açılışını inşallah birlikte yaparız. Temennimiz cumhurbaşkanı olarak teşrif etmeniz” dedi.

‘ALTI LİDERİN TEMEL HEDEFİ TEMİZ BİR SAYFA’

Yavaş’ın sözleri davetliler tarafından uzun süre ayakta alkışlanırken sonrasında söz alan Kılıçdaroğlu, görevini hakkıyla yerine getirdiğini ifade ettiği Yavaş’ı kutladı. Yavaş’ın konuşması sırasında herkese eşit hizmet götürdüklerini anlattığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Belediyelerimizin olduğu yerlerde hiçbir çocuk yatağa aç girmez. Çünkü onlar halkı ayrım yapmadan kucaklıyor” dedi.

CHP’li belediye başkanlarının harcadıkları her kuruşun hesabını verdiğini belirten ve yeni, temiz bir sayfanın açılması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Altı liderin bir arada olmasının temel hedefi de budur. Altı lider bir aradayız, hepimiz demokrasi istiyoruz, huzur içinde birlikte yaşamak istiyoruz. Niye kavga ediyoruz? Beraber olmak varken niye ayrılıklar, niye kavgalar? Helalleşmenin zamanı geldi, geçiyor bile. Ufkumuza bakalım” diye konuştu. Siyaset kurumunun görevinin sorunları çözmek olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Bugüne kadar hep sorun yaratıldı. Allah nasip ederse sorunları çözmeye kilitleneceğiz” dedi.