Mersin kent protokolü Pazarcılar Odası hizmet binası açılışında buluştu

Mersin Pazarcılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası yeni hizmet binası açılış töreni, Mersin kent protokolünü bir araya getirdi. Oda hizmet binası açılış törenine, Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan ve Alpay Antmen, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türkiye Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Mezitli Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, İl Müftüsü Şaban Kondi, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ile çok sayıda oda başkanı ve pazarcı esnafı katılım gösterdi.

HABER  AHMET KOKTAY

Mersin Pazarcılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası yeni hizmet binası, düzenlenen görkemli açılış töreni ile üyelerin hizmetine sunuldu.
Hastane Caddesi Merin İş Merkezindeki Pazarcılar Odası hizmet binası açılışına Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan ve Alpay Antmen, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türkiye Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Mezitli Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, İl Müftüsü Şaban Kondi, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Oda Başkanları Mustafa Köç, Aziz Biricik, Doğan Gündüz, Ayhan Kabaali, Mehmet Yılmaz, İzzet Mireş, Veysel Sarı, Ümit Özkan, Erdal Pekmez, Nihat Dağdelen ile çok sayıda pazarcı esnafının katılım gösterdi.


İl Müftüsü Şaban Kondi’nin okuduğu dua eşliğinde kurdelası kent protokolünce kesilen açılışta konuşan Pazarcılar Odası Başkanı Abdulhalim Batur; sabahın seyrinden, gecenin geç vaktine kadar, yaz, kış demeden, yağmur, çamur bilmeden, alın teri ve emeği ile halka hizmeti kendine görev edinmiş, cefakar, vefakar, üretken ve çalışkan pazarcı esnafına söz verdikleri modern hizmet binasına kavuşturmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. Batur şöyle devam etti. “ Mersin Pazarcılar Esnaf Odası küçük ve kiralık bir binada hizmet vermeye çalışıyordu. Biz bunu köklü bir tarihi olan odamıza yakıştırmıyor, büyük bir eksiklik ve haksızlık sayıyorduk. Biz büyük bir pazarcı ailesiyiz şiarıyla çıktığımız bu yolda Rabbimizin izni, pazarcı esnafımızın desteği ile göreve gelişimizin üçüncü yılında, tapusu odamıza ait olan ve içerisinde başkan, başkan vekilleri, yönetim kurulu , genel sekreterlik gibi tüm birimlerin yer aldığı, çalışma ofisi, geniş bir bekleme salonu, çok fonksiyonlu toplantı/ konferans salonu, mescit, yemekhane gibi birçok detay düşünülerek projelendirilen yeni hizmet binamızı tamamlayarak pazarcı esnafımıza hizmetine sunmanın onuru ve gururunu yaşıyoruz. Bu mutlu günümüzde bizleri onurlandıran Mersin Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Pazarcılar Federasyonu Başkanımıza, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanımıza, Akdeniz Kaymakamımıza, Akdeniz ve Mezitli Belediye Başkanlarımıza ve oda başkanlarımız ile pazarcı esnafımıza sonsuz teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum”.
Daha sonra söz alan Mersin Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karacan’da pazarcı esnafına olan büyük emek ve katkılarından dolayı Oda Başkanı Abdulhalim Batur’a teşekkür ederek, başarı dileklerini iletti. Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer’de Pazarcılar Odası Başkanı Abdulhalim Batur’un pazarcı esnafının emanetine sahip çıkarak, bu emaneti yücelttiğini ifade etti. Dinçer, “ Esnaf ve sanatkarlarımız temeli akıl, ahlak, bilim ve çalışma esaslarını belirleyen bin yılık Ahilik Kültürünün günümüzdeki temsilcileridir. Bugün Oda Başkanımız ve yönetim kurulu üyeleri pazarcı esnafının emanetine en üst seviyede sahip çıkarak, bu modern hizmet binasını temsil ettikleri esnafımıza kazandırdılar. Bu hizmet binamızda Abdulhalim Batur Bakanımızın önderliğinde pazarcı esnafımızın en iyi şekilde temsil edileceğini, pazarcı esnafımızın hak ve menfaatlerinin adalet terazisinden geçilerek korunacağına inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle yeni hizmet binamızın hayırlı olmasını diliyor, başta oda başkanımız ve yönetim kurulu üyeleri olmak üzere emeği geçen tüm esnaf ve sanatkarlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.