Mersin Toros Devlet Hastanesi Başhekiminden yaralı depremzedeler açıklaması

Mersin Toros Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Özgür Ozan KARAK, Deprem felaketiyle yaşanan hasta nakillerinde hastane olarak tüm imkanlarını seferber ettiklerini söyledi.
Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki deprem felaketinin ardından Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Başhekim Karak, depremde yaptıkları çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:
“6 Şubat Kahramanmaraş depreminde hemen sonra “Hastane Afet ve Acil Durum Planı”nı devreye alıp kapasite artışına gittik.
Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaralanan depremzedeler, Devletin tüm imkanları sefer edilerek kara ve deniz yoluyla hastanemize ulaştı. Depremin büyük yıkıma yol açtığı Hatay’dan da, tedavileri için TCG İskenderun gemisiyle Mersin Uluslararası Limanı’na getirilen yaralı depremzedelerin büyük kısmı da limana en yakın hastane olduğumuz için hastanemize nakledildi.
Mersin Toros Devlet Hastanesi olarak 6 bin 596 afetzedeye hizmet verdik. Hastanemizde depremin ilk 10 günü, 196 depremzede ameliyat edildi, 302 depremzede de yoğun bakım ve çeşitli servislerde yatışları yapıldı. Şu anda servislerde 27 hastamızın tedavileri devam ediyor. Tedavilerini tamamladığımız depremzede vatandaşlarımızın da barınma sorunlarını çözerek taburcu ettik.
Afet bölgesinde olan ve sağlık hizmeti alması gereken kişilerde hastanemize tedavi için gelmektedir. Afetzedelerin tedavilerinin yanı sıra rutin poliklinik hizmetleri de hastanemizde devam etmektedir.
Güçlü Bir Millet, Güçlü Bir Devlet Olarak Yaralarımızı Hep Beraber Saracağız!”