Mersin Ülkü Ocakları’ndan Sinan Ateş açıklaması:

Mersin Ülkü Ocakları, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesinden günler sonra yaptığı yazılı açıklamada eleştirilere yanıt verdi: Ülkücü hareket liderinin emrindedir.

Ankara’da eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesinin ardından MHP kampı ilk tepkiyi verdi. Mersin Ülkü Ocakları tarafından yapılan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye işaret edilen açıklamada, “Ülkücü hareket liderinin emrindedir ve lider neyi nasıl işaret ediyor, neyin nasıl olmasını istiyorsa öyle olacaktır” denildi.

Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanı Yavuz Akgül’ün imzasıyla yapılan açıklamada, suikasta ilişkin MHP ve Ülkü Ocakları’na yönelik ‘iftiralar’ atıldığı, ‘karalama kampanyaları’ ve ‘algı operasyonları’ yürütüldüğü iddia edildi.

“Olaylara karşı yorum yapanlara bakınız ki hiçbirinin ne MHP ile ne Ülkü Ocakları ile alakası kalmamış” denilen açıklamada, olayın iç yüzünü bilmeden MHP ve Ülkü Ocakları’nı ‘suçlayanların’ ‘pişman olacağı’ ifadelerine yer verildi.

İsim vermeden, Mersin’de Emrullah Kaplan isimli ülkücünün ölümünün de hatırlatıldığı açıklamada, “Mersin’de yaşanan olayda, ülküdaşımız hayatını kaybetti.Peki neden ona başsağlığı dilenmedi? Neden sosyal medyadan ağzını açanlar o gün sessiz kaldılar? Öldürülen arkadaşımız değersiz miydi?” denildi.

‘BAHÇELİ YORUM YAPMIYORSA BİR BİLDİĞİ VARDIR’

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin ve Ülkü Ocakları’nın, Ateş suikastıyla ilgili yorum yapmamasına ilişkin “Ülkücü milliyetçi hareketin lideri Devlet Bahçeli bir konu hakkında yorum yapmıyorsa bir bildiği vardır ve tarih onu daima haklı çıkarmıştır” denildi.

Açıklamada, “Sinan Ateş’in bir gecede görevden alınmasının sorgulanması gerektiği” savunularak, “Ülkücü Hareket Liderinin emrindedir ve lider neyi nasıl işaret ediyor, neyin nasıl olmasını istiyorsa öyle olacaktır. Lider – Teşkilat – Doktrin bu üçlüyü idrak edemeyen, sadık kalamayan bir zahmet ben Ülkücüyüm demesin” ifadelerine yer verildi.

MERSİN OLAYI NEDİR, NEDEN ÖNEMLİ?

İddiaya göre, 2019 yılında Devlet Bahçeli’nin sağlık sorunu nedeniyle hastaneye kaldırıldığı süreçte dönemin Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, “Bahçeli’ye bir şey olursa kim genel başkan olacak?” sorusunu ortaya attı. Sorusunun, Bahçeli’ye ulaştırıldığı süreçte Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevinden alındı. Ateş hakkındaki “FETÖ iltisakı” iddialarının da görevden alınmasının ardından gündeme getirildiği” konuşuluyor.

Ateş’in görevden alınması sürecinde, Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Çağrı Ünel’in söz konusu karara karşı çıktığı ardından görevden alındığı belirtiliyor. Ünel görevden alınınca Ünel’in ‘cezalandırılmasını isteyen’ bazı kişiler Adana’dan Mersin’e gidiyor. Söz konusu kişilerin bıçaklamak istedikleri Ünel, silahını kullanıyor. Olay sonrası Emrullah Kaplan isimli ülkücü hayatını kaybediyor.

Ateş suikastının Emrullah Kaplan’ın ölümüne karşı bir misilleme olduğu iddia ediliyor.

Ne olmuştu?

2020 yılında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevinden ayrılan ve Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü’nde akademisyen olarak görev yapan Sinan Ateş, 30 Aralık’ta, Ankara’nın Çankaya ilçesinde bir apartmandan çıktığı sırada, motosikletli kişinin silahlı saldırısı sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

MHP, cinayete ilişkin sessizliğiyle dikkat çekerken suikasta ilişkin 5 kişi gözaltına alınmıştı. (TAKİP HABER MERKEZİ)