MOBBİNGE DAYANAMAYAN MÜDÜRE VELİLER SAHİP ÇIKTI

  • Mersin’in Yenişehir ilçesindeki Ayşe Polat Ortaokulu Müdürü Mehmet Fatih Akarçay, çocuğunun sınıfını değiştirmek isteyen bir velinin talebini yerine getirmeyince iddiaya göre hem kızgın velinin hem de İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün baskıları sonucu istifa etti. Mobbing yüzünden istifaya tepki gösteren öğrenci velileri ise çok sevdikleri müdürün tekrar görevine başlaması için Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaptı.

 

Geçtiğimiz yıl 7. sınıfa giden çocuğunu Ayşe Polat Ortaokulu’na kaydeden bir veli, bu yıl öğrnecinin şubesini değiştirmek istedi. Özellikle kendi istediği bir şubeye çocuğunu aldırmak isteyen veli, genelge gerekçesiyle idareden olumsuz yanıt aldı. Okul müdürü Mehmet Fatih Akarçay’ın odasına giden veli, iddiaya göre İl Milli Eğitim Müdürü’nün akrabası olduğunu söyleyerek kendisine tehditler ve hakaretler savurdu. Olay üzerine Müdür Akarçay, veli hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Veli de müdür Akarçay’ı CİMER’e şikâyet etti. Bunun üzerine devreye İl Mili Eğitim Müdürlüğü girdi. Milli Eğitim yetkilileri velinin isteğini yerine getirmesi konusunda Müdür Akarca’ya ısrarcı oldu ve baskı yapmaya başladı. Kendisine görevden alınacağının bildirilmesine üzerine baskılara dayanamayan Akarçay istifa etmek zorunda kaldı. 29 Kasım’da istifasını veren Akarçay, istifa etmeye zorlandığını belirten bir yazı yazdı. Bu yazı da bir veli tarafından sosyal medyada yayınlandı. Akarçay, yazısında “Ayşe Polat Ortaokulu Müdürü iken bir veli sınıf değişikliği için çevresini kullanarak ve küstahça hemen yapılmasını istemiş. Bunun için beni 2. Şube Müdürüne, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısına aratmış. En son İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca arayarak hemşerisini üzmeden istediğini yapmamı emretti. Ben uygun olmadığını nezaketle belirttim ama veli aldığı bu güçle odama gelip bana saldırarak, tehditler yağdırdı. Ben de bu kişi hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na su duyurusunda bulundum. Bunun üzerine geçmiş olsun demelerini beklerken değişiklik konusunda baskı arttı. Değişikliği yapmazsam görevden alınacağımı söylediler. Ben de yapılanın memurluk onuruna saldırı olduğunu, makamda gözüm olmadığını görmeleri için, bu baskılar sonunda 29 Kasım’da istifamı vermek zorunda kaldım” ifadelerinde bulundu.

VELİLERDEN TEPKİ

İstifa sonrası veliler İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne giderek eylem yaptı. Müdür Akarçay’ın istifasını kabul etmeyen veliler, müdürün bir an önce göreve iade edilmesini talep etti. Konuyla ilgili açıklama yapan Veli Burcu Cesur, yaşananları anlatarak, “İstediği yapılmayan veli, müdür beyi tehdit ediyor, odada arbede çıkıyor. Sonrasında gidiyor CİMER’e şikâyette bulunuyor. Milli Eğitim’den devreye insanlar koyuyor. Müdür Bey de bu arada savcılığa suç duyurusunda bulunuyor ‘can güvenliğim’ yoktur diye. Öyle olunca Milli Eğitim de umursamıyor, Müdür Bey de ‘benim bir onurum var, şerefim var, Millî Eğitim yaşanan bu kadar şeyi bilmesine rağmen nasıl hala o tarafı tutabilirler’ deyip istifa dilekçesini veriyor” dedi. Veliler olarak bu istifayı kabul etmediklerini belirten Cesur, “Müdürümüz gerçekten bizim için çok kıymetli. Milli Eğitime gittik. Milli Eğitim sözcüsü ile konuşuldu, sözcüsü de bizi rahatlatacak şeyler söylemedi. Sadece kendilerinin istifa dilekçesinden haberdar olmadığını, gerekeni yapacaklarını söylediler. Müdürü çağırıp konuşacaklarını veliye de gereken neyse cezasının verileceğini, böyle kalmayacağını söylediler ama bir gün oldu hala telefonları açmıyorlar” ifadelerini kullandı.