MXGP finaline geri sayım

Dünyanın en iyi motokrosçularının yarıştığı MXGP’nin finali Afyonkarahisar’da    Spor turizminin en büyük etkinliklerinden dünyanın en önemli motokrosçularının yarıştığı Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP) finali ve Türkiye’nin en büyük entegre gençlik ve spor festivali Türkiye MotoFEST dünyaca ünlü motosiklet markalarını Afyonkarahisar’da buluşturacak.

mxgp-finaline-geri-sayim.jpg

Dünyanın en iyi motokrosçularının yarıştığı MXGP’nin finali Afyonkarahisar’da 

 

Spor turizminin en büyük etkinliklerinden dünyanın en önemli motokrosçularının yarıştığı Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP) finali ve Türkiye’nin en büyük entegre gençlik ve spor festivali Türkiye MotoFEST dünyaca ünlü motosiklet markalarını Afyonkarahisar’da buluşturacak.

 

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen Dünya Motokros Şampiyonası’nın (MXGP) Türkiye etabı, 3-4 Eylül’de Afyonkarahisar’da sezonun final yarışına ev sahipliği yapacak. Türkiye’nin en büyük entegre gençlik ve spor etkinliği Türkiye MotoFest (31 Ağustos – 4 Eylül 2022) aynı anda Afyon Motorsporları Merkezi’nde yapılıyor.

 

MXGP Finali Türkiye’de

Dünyanın en önemli motokrosçularının yarıştığı Dünya Motokros Şampiyonası, Bitci MXGP TÜRKİYE ile final yapacak. 120'nin üzerinde yarışçının katılacağı Bitci MXGP TÜRKİYE etabı, Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP), Dünya Gençler Motokros Şampiyonası (MX2), Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası (WMX) ve Avrupa Motokros Şampiyonası (MXOPEN) olmak üzere dört dalda dünyanın en iyilerini ağırlayacak. 

 

Türkiye’de yapılacak yarışa Honda, Yamaha, Kawasaki, KTM, Husqvarna, GasGas, Beta, Suzuki ve Fantic gibi fabrika takımlarının da olduğu 25 takımda 25 ülkeden 120’yi aşkın yarışçının katılması bekleniyor. 3 Eylül'de sıralama, 4 Eylül'de ise final yarışları yapılacak Bitci MXGP TÜRKİYE'de ülkemizden de 13 yarışçı mücadele edecek.

 

Motosikletin büyük buluşması Türkiye MOTOFEST

Türkiye’nin 2022 yılındaki entegre gençlik ve spor etkinliği Türkiye MotoFest, bu yıl ülkemizin starlarını ağırlamayı sürdürecek. 40’a yakın ücretsiz etkinlik ve Türkiye’nin yıldız sanatçılarının sahne alacağı 10 büyük konser ile adından söz ettirecek. Motosiklet severlerin buluştuğu Türkiye MOTOFEST'te bu yıl Gökçe, Sagopa Kajmer, Haluk Levent, Manuş Baba, Ebru Yaşar, Mary Jane, Koray Avcı, Kolpa, Erol Evgin ve Ajda Pekkan sahne alacak. 

 

Motosiklet kullanıcılarının en çok kullandığı temizlik maddelerinden biri olan Asperox, dünya ve Türkiye'den motosiklet kullanıcılarıyla Bitci MXGP TÜRKİYE ve TÜRKİYE MOTOFEST'de buluşacak.

 

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı, Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Spor Toto’nun destekleriyle Anlas, Asperox, Avşar, Bitci, ECC Tur, Honda, Monster, NG Afyon, Özerband, TURKSAT ve Volta’nın sponsorluğunda dünyanın yıldızlarını ağırlıyor.

 

TÜRKİYE EKONOMİSİNE 5 MİLYAR TL’DEN FAZLA KATKI

Dünyanın en önemli motokros yarışı olan MXGP’nin Türkiye etabı bu yıl beşinci kez Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yapılıyor. Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle yapılan iki etabın yapıldığı haftada Türkiye ekonomisine 10 milyar TL’ye yakın katkıda bulunduğu açıklanmıştı. Türkiye’nin spor ekonomisi ve turizmi için en önemli etkinlik konumundaki Bitci MXGP Türkiye ve Türkiye MotoFest’in bu yıl ülke ekonomisine katkısının daha da artması bekleniyor. 

 

Bitci MXGP TÜRKİYE’nin dünya çapındaki yayınları ve Türkiye MotoFest’ten yapılan haberler Türkiye’nin tanıtımına büyük katkıda bulunuyor. Geçtiğimiz yıl yapılan Bitci MXGP TÜRKİYE, Bitci MXGP AFYON ve Türkiye MotoFest’in yayınlanan haberleri ve yayınlarının reklam değeri, 300 milyon Avro’ya ulaşmıştı. 

 

Pandeminin ardından aldığı önlemlerle “güvenli ülke” olan Türkiye’ye ilgi her geçen gün artıyor. Bu yıl yapılacak yarış ve festival, Türkiye ve dünyanın önemli yayınları tarafından takip edilecek. Böylece Türkiye’nin tanıtımına daha büyük katkı sağlayacak.

 

MOTOSİKLET EKONOMİSİNİN YÜKSELİŞİ

Her yıl katlanarak büyüyen motosiklet sektörü, Türkiye ekonomisine ciddi katkıda bulunuyor. Türkiye’de kayıtlı her 100 araçtan 15’ini oluşturan motosikletlilerin sayısı her yıl katlanarak artıyor. Mobiliteye ilginin pandemi nedeniyle daha fazla tercih edilmesiyle motosiklet sektörünün devleri Türkiye’yi önemli pazarlarının başında görüyor. Bir çok önemli motosiklet markası, Türkiye’de üretim için çalışmalar yürütüyor.

 

MXGP, 180 ÜLKEDE YAYINLANIYOR

Dünya çapında çok popüler olan motokros yarışlarının en önemli organizasyonun Türkiye etabı, 180 ülkede 3.5 milyara yakın izleyiciye ulaştırılıyor. Dünyaca ünlü motokrosçular, bu yıl 18 etaptan oluşan MXGP ve MX2, 6 etaptan oluşan MXWOMEN, 7 etaptan oluşan EMXOPEN’da kürsü için ter dökecek. 

 

DÖRT FARKLI YARIŞ AYNI ANDA YAPILACAK

3-4 Eylül tarihlerinde dünya ve Avupa klasmanında 4 yarış aynı anda yapılacak:

– Dünya Büyükler Motokros Şampiyonası (MXGP)

– Dünya Kadınlar  Motokros Şampiyonası (MXWOMEN)

– Dünya Gençler Motokros Şampiyonası (MX2)

– Avrupa Motokros Şampiyonası (MXOPEN) 

 

Türkiye’de yapılacak yarışa Honda, Yamaha, Kawasaki, KTM, Husqvarna, GasGas, Beta, Suzuki ve Fantic gibi fabrika takımlarının da olduğu 25 takım 120’yi aşkın yarışçının katılması bekleniyor.

 

TÜRKİYE MOTOFEST’TE 5 GÜNDE 10 KONSER

Türkiye’nin 2022’deki gençlik ve spor etkinliği olan Türkiye MotoFest, bu yıl 5 gün sürecek. 31 Ağustos – 4 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacak festival, Türkiye ve dünyanın farklı yerlerinden motosiklet tutkunlarını buluşturacak. Türkiye MotoFest’e bu yıl 200 binden fazla ziyaretçinin katılması bekleniyor.

Beş gün boyunca pek çok markanın çeşitli aktiviteleri, 50’ye yakın spor etkinliklerinin de yer alacağı festivalin konser kadrosunda Gökçe, Sagopa Kajmer, Haluk Levent, Manuş Baba, Ebru Yaşar, Mary Jane, Koray Avcı, Kolpa, Erol Evgin, Ajda Pekkan sahne alacak.

 

MOTOSİKLET TUTKUNLARI İÇİN 50’YE YAKIN ETKİNLİK

Motosiklet tutkunları, doğaseverler, karavancılar ve 7'den 77'ye kadar herkesin katılabileceği Avrupa'nın en büyük festivalinde, motosiklet yarışları, akrobasi ve ATV gösterileri, zipline, tırmanma duvarı ve 50'ye yakın sportif etkinlik olacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı