'NVIDIA Studio'nun Bu Haftaki Konuğu, ManvsMachine

ManvsMachine, GeForce RTX 3090 GPU’lar ile kodlama ve modelleme yoluyla doğayı yeniden yaratıyor.

nvidia-studionun-bu-haftaki-konugu-manvsmachine.jpg

ManvsMachine, GeForce RTX 3090 GPU’lar ile kodlama ve modelleme yoluyla doğayı yeniden yaratıyor.

ManvsMachine, geometrik nesnelerden dijital görüntüler ve animasyonlar olarak elde edilen ve hesaplamaları bu şekilde temsil edebilmek için algoritmalar kullanan fraktal sanatın arkasındaki içgörülerini paylaşmak için bu hafta NVIDIA Stüdyosuna konuk oluyor. 

2007 yılında Londra’da kurulan, tasarım, film ve görsel sanatlar alanlarında uzmanlaşmış çok boyutlu yaratıcı bir şirket olarak tanınan ManvsMachine, ödüllü yaratıcı içerikler üretmek için Volvo, Adidas, Nike da dahil olmak üzere dünyanın önde gelen markaları ve ajanslarıyla yakın iş birliği içinde çalışıyor.

 Doğa, vahşi yaşam, sohbetler, filmler gibi çeşitli konulardan ilham alan ManvsMachine, “yaratıcılıklarının, tümü NVIDIA RTX GPU’lar tarafından hızlandırılan daha hızlı ışın işleme, daha akıcı üç boyutlu görüntü portları, daha hızlı simülasyonlar ve yapay zeka ile geliştirilmiş görüntü giderici yükseltme ile geliştiğini” belirtiyor.

Fraktal Ürünler

Ekibin son ilham kaynağıysa Romanesco brokoli.  Doku olarak karnabaharı ve tat olarak brokoliyi andıran bu yenilebilir çiçek tomurcuğu, ManvsMachine için sanatsal bir fırsat sunuluyor. Roving Romanesco isimli animasyonları doğada bulunabilen bir fraktalın en önemli örneği olan romanesco brokoliye dayanan bir dizi keşif olarak başlıyor. 

Ekip, ilk adımda brokoliyi üç boyutlu olarak yeniden oluşturmanın verimli bir yolunu bulmak ve basit bir kurulum kullanarak karmaşık geometri oluşturmayı amaçladı. Animasyonun doğuşu, SideFX’in Houdini yazılımındaki yüksek performanslı ifade dili VEX’i kullanarak bir bitki gövdesi üzerindeki yaprakların bir düzenlemesi olan bir filotaksis modeli oluşturmasıyla gerçekleşiyor. 

Bu model, merkezden dışarı doğru hareket ederken çok sayıda nokta oluşturarak ve her bir noktayı bir öncekinden mükemmel dairesel açı olarak bilinen 137,5 derece oranında kaydırarak elde ediliyor. Yerleşik RTX hızlandırmalı Karma XPU oluşturucu, bu süreçte ekibin GeForce RTX 3090 GPU’ları tarafından desteklenen hızlı simülasyon modellerini etkinleştiriyor. Ekip, bunun ardından ramp kontrollerini kullanarak şekillere basit yükseklik ve genişlik ekliyor ve geometriyi bir döngü içindeki bu noktalara kopyalıyor.

Çiçekler tek tek yontuluyor

ManvsMachine, romanesco brokoli şeklinde çarpıcı bir üç boyutlu model oluşturmak içinse çiçekleri tek tek yontuyor. Bu karmaşık modellemeyi oluştururken, RTX hızlandırmalı Karma XPU oluşturucu devreye giriyor ve şeklin animasyonlarını önemli ölçüde hızlandırıyor.

Proje daha sonra birleştirme ve son rötuşlar için Foundry’nin Nuke yazılımına aktarılıyor. ManvsMachine, daha yumuşak bir görünüm elde ederken animasyonun karmaşıklığını bazı “göz yormayan” malzemeler ve gerçekçi bir alan derinliğine sahip renk seçimleriyle dengeliyor.

“Değerlerimiz adımıza da yansıyor” 

Nuke’deki birçok gelişmiş node’un GPU hızlandırmalı olmasıysa, ekibe hız avantajı sağlayan diğer bir etken. Roving Romanesco gibi projeler, ManvsMachine’in müşteriler için sunmaya çalıştığı yüksek kaliteli işleri temsil ediyor. ManvsMachine, “Değerlerimiz adımıza da yansıyor” diyor. ve ekliyor: “Fikirlere ve uygulamaya eşit önem veriyoruz. Bir fikri satıp daha sonra nasıl yapılacağına karar vermek yerine, müşterilere resmin tamamını sunmak ve genellikle içerik üreticilerine tekniklerimizle liderlik etmeyi tercih ediyoruz.

Houdini yeteneklerine sahip olmak isteyen artistler Studio kısayolları ve oturumlarına NVIDIA Studio YouTube kanalı üzerinden ulaşabiliyor. NVIDIA Studio hardware ve software tarafından desteklenen, sektör lideri sanatçıların verdiği özel eğitimleri keşfederek, ilham verici topluluk paylaşımlarını izleyebilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı