Ölümünde ihmal mi var?

Mersin’de ortaokul 3. sınıf öğrencisi 13 yaşındaki oğlunu hastaneye götürdükten 6 gün sonra kaybeden baba evladının ölümünde ihmal olduğu gerekçesiyle Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi hakkında suç duyurusunda bulundu. Acılı baba, “Sapasağlam oğlum 1 hafta içinde göz göre göre öldü. İhmali olanların cezalandırılmasını istiyorum” dedi.

“ALERJİSİ VAR DENİLEREK TABURCU EDİLDİ”

Yenişehir İlçesi Adnan Menderes Ortaokulu 3. Sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Erdal Eren Kömürcü, 4 Ocak Salı günü eve geldiğinde göğsünde kaşıntı ve kızarıklık olduğunu söyledi. Bunun üzerine baba Nazım Kömürcü ateşi 39 derecede seyreden oğlunu MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Acil servisine götürdü. Bir süre babasıyla birlikte sıra bekleyen Erdal’ı triyaj bölümünde muayene eden doktorlar, iddiaya göre herhangi bir tahlil yapmadan ‘Alerjisi var’ diyerek alerji ilacı önerip taburcu etti.

“BU KEZ BOĞAZ ENFEKSİYONU DENİLDİ”

Eve gelen Erdal’ın gün boyunca ateşinin düşmediğini ve sürekli kötüye gittiğini fark eden baba ertesi sabah saat 06.00’da apar topar aynı hastaneye götürdü. Küçük çocuk bu kez acil serviste yapılan tahlillerin ardından, ‘Boğaz enfeksiyonu’ var denilerek antibiyotik ve ağrı kesici ilaçların olduğu reçete yazılıp tekrar taburcu edildi.

22 SAAT ACİLDE KALDI

Eve geldikten sonra durumu her geçen dakika daha da kötüleşen Küçük Eren’in bu kez gözlerinde kanama oldu. Baba Nazım Kömürcü, oğlunu apar topar aynı hastaneye tekrar götürdü. 22 saat acil serviste tutulan Eren için doktorlar bu kez 2-6 hafta öncesinde Covid geçirdiğini, bu yüzden ciğerlerinde problem olduğunu söyleyerek hastaneye yatışını yaptı.  Doktorlar babaya çocuğun iyileşmesine katkı sunacak (Kıoviğ) içinde antikor barındıran ve vücudun enfeksiyonlarla savaşmasına yardımcı olacak tanesi 15 bin TL olan ilaçtan 8 adet ilacı alıp getirmesini istedi.

İLAÇTAN SONRA ÇÖKÜŞ BAŞLADI

Çocuğu için istenilen ilacı hemen alıp getiren baba Nazım Kömürcü, oğlunda ilaçtan sonra çöküş başladığını öne sürdü. Eren Kömürcü için bu kez, ‘Kalbinde problem var. Acilen anjiyo yapılması gerekir. Başka bir hastaneye sevk gerekir’ denilerek içinde yoğun bakım ünitesi de olan çocuk kardiyoloji servisinin olduğu uygun bir hastane arandı. Küçük çocuk 112 ekiplerince 300 kilometre uzaklıktaki Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevk edildi.

4 GÜN SONRA ÖLDÜ

Gaziantep’e gittiklerinde oradaki doktorların kendisine, ‘Bize sadece anjiyo dediler ama enkaz göndermişler’ dediğini söyleyen baba oğlunun 4 gün sonra hastanede öldüğünü söyledi.  Baba Nazım Kömürcü, şunları kaydetti: “Oğlumu defalarca götürdüğüm Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ndekilerin ihmali sonucu öldü.  Sapasağlam çocuk 6 gün içinde eridi ve kaybettik. Sorumluların cezalandırılmasını istiyorum.” Anne Sevim Kömürcü de “Sürekli takdir alan başarılı bir öğrenciydi. Ben çocuğuma dokunurken bile içim titriyordu. Küçük evladımın ölümüne sebep olanları Allah’a havale ediyorum” dedi.  İlk hastalığının ardından 6 gün içinde yaşamını yitiren Erdal Eren Kömürcü’nün 21 yaşındaki üniversite öğrencisi ağabeyi de, “Kardeşim ilk hastaneye gittiğinde alerji var diyerek bakmadan gönderiyorlar. Oysa ateşler içinde bir tahlil bile yapmıyorlar. İkinci gittiğinde enfeksiyon diyerek geri yolluyorlar. Üçüncü gittiğinde ise çocuğu çöktürüyorlar. Kardeşim ihmal kurbanı oldu” diye konuştu.