“Organize İşler” filmine taş çıkarttılar!

Mersin’de yaşanan bir dolandırıcılık olayı, senaryosunu Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı ve başrolünü oynadığı “Organize İşler” filmini aratmadı.

Dolandırıcılık yapmak için önce milyonlarca lira sahte para buldular sonra da kendilerini emniyet ve MİT Mensubu olarak tanıttılar. Kaçak kazı işine girdiler. İnsanları inandırmak için iş makinesi bile kiraladılar. Define bulduklarını ve yurt dışına kaçak yollarla götürüp sattıklarını söylediler. Dolandıracakları vatandaşların güvenini kazandılar. 2 kişiyi 800 bin TL dolandırıp ortadan kayboldular. Ancak polis olayı gerçekleştiren senarist dolandırıcılardan 2’sini kıskıvrak yakaladı. 1 firari ise aranıyor.

FİLM GİBİ DOLANDIRICILIK SENARYOSU

Kendilerini MİT ve Emniyet görevlisi olarak tanıtan 3 kişi yazdıkları akıl almaz senaryoyu oynayarak Mersin’in Silifke İlçesi’nde 2 kişiyi 800 bin TL dolandırdı. Zanlılar, önce kalpazanlık yapıp milyonlarca lira sahte para buldular. Kendilerini emniyet ve MİT Mensubu olarak tanıttılar. Kaçak kazı işine girdiler. İnsanları inandırmak için iş makinesi bile kiraladılar. Define bulduklarını ve yurt dışına kaçak yollarla götürüp sattıklarını söylediler. Güven kazandılar. 2 kişiyi 800 bin TL dolandırıp ortadan kayboldular. Ancak polisin titiz çalışması sonucu yakayı ele verdiler.

HAYALİ DEFİNE PARASINI SAKLAMALARINI İSTEDİLER

Olay Silifke İlçe Emniyet Müdürlüğüne gelerek müracaat eden S.D. ve Z.A.Ş., S.D. ve M.D. isimli kişilerin yaklaşık 4 ay kadar önce kendilerini MİT ve Emniyet mensubu olarak tanıtan 2 kişinin dolandırdıklarını söylemesiyle ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre zanlılar mağdurlara Silifke’de define çalışması yapacaklarını kazı alanı olup olmadığı yönünde bilgilerinin olmadığını sordu. Kısa yoldan zengin olma hayaline kapılan mağdurlarla zanlılar arasında bir iş ilişkisi başladı. Şüpheliler kısa bir süre sonra Gülnar ilçesinde define bulduklarını ve bu defineyi KKTC’de sattıklarını söyleyerek geri döndüler. Yanlarında getirdikleri içinde koli bandı ile sarılı, poşet içerisinde 1.8 milyon Türk Lirası karşılığı ADB dolarını ve Türk Lirasını saklamaları için mağdurlara vererek güvenlerini kazandılar.

800 BİN LİRA DOLANDIRDILAR

 

 

Kısa bir süre sonra ise mağdurların banka hesap bilgilerini de temin ederek hesaplarındaki paraları çekmenin yanı sıra bazılarının adına da define bulunması kurgusu ile iş makinesi kiralama ve benzeri masraflar için kredi kullandırarak 800 bin TL dolandırıp ortadan kayboldular.

MİLYONLARCA LİRALIK SAHTE PARA ELE GEÇİRİLDİ

Olayın ortaya çıkması ile harekete geçen Silifke İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, dolandırılan paranın peşine düştü. Paranın dolandırıcılığı gerçekleştiren A.K., F.K. ile birlikte çalışan M.K.’nın hesabına aktarıldığı bilgisine ulaştı. Daha sonra yapılan operasyonda A.K. ile M.K. yakalanarak gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen M.K. serbest bırakılırken A.K. tutuklandı. Firari FK.’nın ise aranması sürüyor. Polis zanlılarla birlikte 3 milyon 665 bin TL karşılığı sahte dolar ile 200 TL’lik sahte banknotlar ele geçirdi.