Özel okulların sorunları anlatıldı

Özel Meslek Liseleri Federasyonu Yönetimi ve üyeleri Genel Başkan Av. Ahmet Yalçın öncülüğünde TBMM’de toplanarak Özel Meslek Liselerinin sorunları ve çözüm önerilerini görüştü. Toplantıya Mersin’deki özel okulları temsilen Özel Basut Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Basut da katıldı.

Birçok milletvekilinin katılımı ile TBMM Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Özel Meslek Liseleri Federasyonu Genel Başkan Av. Ahmet Yalçın, meslek liselerinin önemine değinirken üreten Türkiye’nin ara eleman ihtiyacını karşılayan meslek liselerinin sorun ve sıkıntılarına çözüm bulma amacıyla Ankara’da toplandıklarını ve devlet büyüklerimizden destek talep ettiklerini belirtti. Yalçın, ayrıca bu süreçte kendilerine büyük destek veren Şanlıurfa milletvekili Mehmet Ali Cevheri ve Zemzem Gülender Açanal’a, Malatya Milletvekili Öznur Çalık’a, Van Milletvekili İrfan Kartal’a, Milli Eğitim eski bakan yardımcısı ve  Konya Milletvekili Orhan Erdem’e, Batman Milletvekili Ziver Özdemir’ e, Hakkari Milletvekili Hüsret Dinç’e teşekkür etti. Sektör temsilcileri Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile görüşüp durumu kendilerine anlattılar. Oktay, konu ile ilgileneceğini ve gereken adımların atılacağını belirtti. Yaklaşık 80 kişilik sektör kurucuları, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer ile toplantı yapıp özel meslek liselerinin sorunlarını masaya yatırdılar. Ardından Milli Eğitim Bakanı ile hatıra fotoğrafı çektirip ayrıldılar.

Heyet, Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Grup Başkan Vekili Av.Yılmaz Tunç ve MHP Genel Merkezindeki yetkililerle görüşerek hazırladıkları dosyayı takdim ettiler. Özel Meslek Liseleri Federasyonu Başkanı Ahmet Yalçın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşüp sektörde yaşanılan sıkıntıları kendilerine anlatıp hazırlanan raporu sundu. Toplantıya, Mersin’den Özel Basut Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Basut da katılım sağladı.

BASUT OKULLARI

Batman’ın ilk özel okulu olma özelliğini taşıyan Özel Basut Okulları’nın temeli 1990 yılında atıldı. Okul inşaatı kısa sürede tamamlanarak, 1991 yılında Özel Basut Okulları olarak bünyesinde barındırdığı anaokul, ilkokul, ortaokul ve Anadolu lisesiyle eğitim ve öğretim hayatına başladı. Akademik başarısıyla, sosyal ve kültürel faaliyetlerle elde ettiği derecelerle, insan odaklı eğitim anlayışıyla çok kısa sürede çevresinin takdirini kazanmayı başaran okul, kapılarını başka şehirlere açma kararının ardından 2015-2016 yılında da Mersin’de faaliyet göstermeye başladı.